Recept taggade med Restaurangklassiker

Biff Rydberg, klassisk

Klassisk Biff Rydberg ska lagas av den övre delen på oxfilén. Den har något mer grovtrådigt kött än mittbiten och den smalare delen, och passar därför utmärkt att tärna.

SOS-Smör, ost och sill

SOS kallas den, en traditionell restaurangklassiker som serveras som förrätt med öl och snaps. Eller som jag tycker om, påskmust och snaps. För att kunna göra smörkulor med ränder behöver du en smörkrusare eller en smörspade.

Toast Skagen

Undrar hur mycket skagenröra jag svängt ihop under mitt liv? Toast Skagen måste vara den allra mest populära förrätten eller drinktilltugget i vårt land. Inte så konstigt, den är enkel att laga, går att variera på en mängd olika sätt och smakar alltid lika gott.

Stekt strömming

Det vanligaste sättet att steka strömming är två hoplagda strömmingsfiléer som kallas ’strömmingsflundra’. Det finns många olika sätt att krydda strömmingen, men det allra godaste tycker jag är enligt receptet nedan.

Råraka med löjrom och crème fraiche

Det här är en riktig restaurang-klassiker, som inte är svår att göra hemma. Ett tips är dock, om du aldrig har stekt rårakor förut, prova ett par gånger om du tänker bjuda på rätten. Och det enda raka är att steka i en gjutjärnspanna.