Baka frukostbröd

Till förmiddagskaffe serverar vi hembakade små brödbullar. Dem bakar vi av på morgonen, så att gästerna får nybakat bröd. Degämnena till bake off-brödet gör vi själva och förvarar i frysen.
Så här bakar du av bake off-brödet till frukost.

1 Tryck på knappen märkt ‘1’ för att starta ugnen.
2 Efter en stund visas den svarta displayen med röda och vita tecken. Ugnen tar in vatten och startar funktionerna.

3 Hämta brödämnena i frysen.
4 Lägg upp rätt antal på en svart bakplåt, och ställ in i ugnen.

5 När ugnen är klar att användas visas displayen där du gör olika val av program. Välj inställningen för ‘ånga/värme’ i mitten högst upp.
6 Då visas displayen där du väljer fuktighet, temperatur och tid.
Fuktighet 60% och temperatur 160 grader är redan inställda.
Tryck på symbolen för ‘tid’ och ställ in 12 minuter genom att vrida på ratten. Ugnen startar automatiskt.

7 Kontrollera att brödet är genombakat genom att knacka på undersidan av en brödbulle. (Det är varmt, så håll med en grytlapp!) Låter det ihåligt är brödet klart. Grädda annars 1-2 minuter till.
8 Tryck på pil-symbolen längst ner till höger för att stänga av ugnen.

9 Ta ut plåten från ugnen.
10 Tippa ner brödbullarna från plåten till brödgallret.

11 Lägg över en bakduk och låt brödet svalna.
(Svarta plåtar DISKAS EJ i makin, skölj med hett vatten bara, och ställ att lufttorka.)
12 När brödet svalnat kan du göra KSLA-mackor.
»KSLA-mackan