GI-glögg, alkoholfri

Sockerfri saft finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker. Ta den smak du gillar bäst, men en smak som kan rekommenderas just till glögg är tranbär. Varm vätska ska hällas på varma flaskor. Ett bra sätt att få flaskorna både rena och varma är att diska dem i maskin.

Gör så här

  1. Skålla och skala mandlarna. Häll saft och vatten i en kastrull. Lägg i glöggkryddorna och koka upp. Låt glöggen sjuda under lock på svag värme i 5 minuter.
  2. Ta glöggen från värmen och låt kryddorna dra i vätskan medan glöggen svalnar.
  3. Sila bort kryddorna och häll glöggen på väl rengjorda, varma flaskor. Förvara glöggen svalt.
  4. Servering: Hetta upp glöggen och bjud den med nötter och sötmandlar eller glöggmix med tranbär.

 

Serveringstips

»Glöggkryddor