Landgång

Den här landgången gjorde jag till nationaldagen 2014 med tanke på att pålägget skulle representera Sveriges avlånga land med allt från renstek i norr till räkor på västkusten. Jag använde brödet Fyra sädesslag från Kung Markatta istället för vanligt vitt landgångsbröd.

Gör så här

  1.  Bre brödet med ett tunt lager Bregott. Lägg på sallatsbladet. Skiva ägget, trä oliver på en tandpetare och dela köttbullarna.
  2. Lägg majonnäs, ägg och räkor ihop. Dekorera med kryddkrasse.
  3. Lägg rödbetssallad i botten och halverade köttbullar ovanpå.
  4. Rulla ostskivorna och placera dem i botten med oliver på tandpetare ovanpå.
  5. Rulla rensteken till en strut, fyll med pepparrotsgrädde och lägg på.
  6. Rulla skinkan till en strut, lägg på och dekorera med gurka och tomat.

langång ingredlandgång kung markatta brödlandgång sommartallriklangång barn

Tips

För vänner som äter enligt GI grön eller lchf, lägg upp pålägget vackert som en sommartallrik. Barn får de ingredienser de gillar bäst.