Recept i kategorin Huvudrätter

Crêpes a la prins Bertil

Crêpes är en bra rätt att servera som förrätt eller supé. Till förrätt räcker det med en var, till supé kanske dina gäster orkar att äta två var.

Minutfilé i hamburgerbröd

Minutfilé kallas bankade kycklingbröstfiléer som du köper i tvåpack eller fyrpack. Det här receptet är för två personer, men kan enkelt dubbleras. Kryddblandningen och dressingen ger lite härlig smak till den annars milda kycklingen.

Spaghetti med krabba

Spaghetti med krabba är en riktig favorit i mitt kök. Det var min vän Carin i Göteborg som bjöd mig på den när hon fick en kokbok med recept från Fishermans Wharf av sin pappa.

Norrländsk parisare

En norrländsk parisare görs på falukorv eller ännu hellre den speciella korv som kallas just parisare. I en originalparisare ska det inte vara sallat, men det vill jag gärna ha i min.

Toast Skagen, lunchvarianten

Toast Skagen är egentligen en förrätt, men nog kan det vara gott att servera den som lunch eller kvällsmacka.