Recept i kategorin Huvudrätter

Majskolv kokt i ugn

Färska majskolvar kan kokas i vatten, men godast av allt är att koka dem i ugn, omsvept av sin egen blast. Passa på när det finns fina, färska majskolvar i slutet på sommaren och början på hösten.

Thaisallad med rostas

Den här salladen kallas Yam Nua på thai (det finns flera stavningar). Enligt originalreceptet ska den innehålla grillat nötkött, oxfilé eller biff, som skivas, marineras och serveras på en bädd av en krispig och grön sallad.

Wokad fläskfärs med thaibasilika

Pad krapow moo saap heter den här rätten på thai. Enligt originalreceptet ska rätten innehålla långbönor, men det går fint även med haricots verts eller vaxbönor. Det låter kanske mycket med 6 vitlöksklyftor och 2 chili, men det behövs.

Ängamat, för många

En härlig lunchsoppa att laga när primörer som morötter, blomkål, purjolök och rädisor är som bäst. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, serverar vi soppan med hembakat bröd.

Krabba för två

Vilken lycka när september kommer och det blir skaldjurstider igen! Mot slutet av sommaren kommer längtan efter färska, nykokta skaldjur som fångas när de är som allra bäst.