Recept i kategorin Huvudrätter

Grundrecept: Fritera djupfryst panerad fisk

Du hittar olika typer av djupfryst, panerad fisk i frysdisken. Nu kan man ju lätt tro att jag alltid står och panerar min fisk själv, men så är verkligen inte fallet. Djupfryst, panerad fisk har jag alltid hemma i frysen och den tar jag till när tid eller fantasi tryter.

Vietnamesisk kyckling med citrongräs

Det här är en välsmakande kycklingrätt som hämtat inspiration från det vietnamesiska köket. I Vietnam kallas den Thit Ga Xao Dam Gung Sa. Allra bäst blir den tillagad på benfri kyckling med skinnet kvar.

Kycklingfilé med indiska smaker

Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Falukorv med gräddkokt spenat

När jag gick i skolan fick vi falukorv med stuvad spenat. Jag var förmodligen en av de få elever som tyckte om den rätten. Ännu mer gillar jag stekt falukorv med gräddkokt spenat. Snabblagad husmanskost och en jättegod vardagsmiddag.

Helenas kyckling i kenyansk sås

Ni vet hur det är med recept, de färdas oss emellan och byter skepnad då och då. Det här receptet fick min vän Helena av någon kompis för länge sedan, och sedan bjöd hon mig på den. Helena ändrade lite i ursprungsreceptet, och jag har gjort mina ändringar.