Recept i kategorin Huvudrätter

Zois mustiga älgfärssoppa

Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.

Grillat tortillabröd med kycklingfärs

En supergod rätt som vi blev serverade när vi besökte Fotografens Café och Bistro i Katrineholm. Det var något spännande som hände i smaken med kombinationen kycklingfärs och asiatiska kryddor.

Stuvade färska bondbönor

Åh, så härlig säsongen är när vi kan få färska bondbönor! De går fint att bara koka och äta som de är, men prova gärna att stuva bönorna som tillbehör till rökta produkter som fisk och kött. Då får du både tillbehör och sås i ett.

Kassler med stuvade bondbönor

Här får du receptet på Luxemburgs nationalrätt, Judd mat Gaardeboenen. Där utgår man från kallrökt fläskkarré, som sedan kokas med olika sorters grönsaker.

Värma färdiga kroppkakor

Det kan vara knepigt att få till hemlagade kroppkakor, och nu finns det så många jättegoda färdiga kroppkakor att köpa, så varför inte prova dem? Här får du tips om hur du värmer färdiga kroppkakor i vatten eller steker dem i panna.