Recept i kategorin Huvudrätter

Husets fisksoppa, till många

Den här fisksoppan är en riktig favorit i Oscars Källare på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Soppan ser lite olika ut för varje gång jag lagar den. Vilken fisk och vilka grönsaker som hamnar i den beror på säsong och humör.

Matpaj, det ultimata pajskalet och fyllningar

Den här degen är den absolut bästa när du ska baka ett skal till matpaj med olika fyllningar. Det är en klassisk fransk pajdeg av den sort som används när man bakar quiche.

Quiche, fransk paj med äggstanning och ost

Att göra en quiche enligt konstens alla regler är ett helt litet projekt. Min rekommendation är att du gör pajdegen och bakar pajskalet dagen före servering. Sedan är det bara att fylla pajskalet och baka quichen i ugnen dagen därpå.

Inkokt lax, till många

Inkokt lax är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En stor laxssida på ca 2 kg brukar räcka till 15 portioner om 125 g.

Inkokt lax, klassisk i bit

Kall inkokt lax känns som en härligt lyxig bjudrätt. Gör laxen klar dagen före servering, så går det snabbt att få maten på bordet när det är dags för servering.