Ugnsstekta kycklingklubbor

Det tar lite tid i ugnen att laga den här rätten, men det är inte svårt. Dubblera receptet om du vill ha en snabbmiddag i veckan eller packa matlådor.

Gör så här

  1. Tina kycklingklubborna. Värm ugnen till 150°. Smörj en ugnssäker form och lägg i kycklingklubborna med skinnsidan neråt.
  2. Krydda med salt, svart- och vitpeppar, vitlökspulver, chilipulver, chilipeppar, paprikapulver och oregano. Ställ in formen i mitten av ugnen och stek i ca 45 minuter.
  3. Ta ut formen och sila bort skyn som bildats i bottnen. Spara skyn. Vänd på kycklinglåren och krydda andra sidan. Stek i ca 30 minuter till. Skinnet ska bli härligt knaprigt och innertemperaturen 80°.

Resursklok kommentar

Kycklingskyn som du sparar ska du ställa kallt över antten och sedan ta bort fettet som bildats ovanpå. Då får du fin, koncentrerad kycklingfond. Frys in och använd till sås eller soppa.

Serveringstips

säsongens kokta grönsaker, här morot, broccoli och sparris