Recept taggade med Drink

Drink: Scarlett O’Hara

Southern Comfort är en bourbonlikör med smak av bourbon, frukt och vanilj. Det sägs att den skapades av en bartender, Martin W Heron, på McCauley’s Tavern i New Orleans i slutet av 1800-talet. Southern Comfort har med tiden blivit en symbol för den amerikanska södern.

Drink: Nordic Queen

Om du är förtjust i kir eller kir royal finns nu en jättegod aperitif gjord på svenska blåbär och sommarhallon som du kan använda och göra en liknande drink. Den heter Rålund Drottning och produceras av Idunn Wine o Co i Norsjö utanför Skellefteå.

Drink: Caipirinha

Caipirinha är en av mina favoritdrinkar. När den blandas efter konstens regler med cachaça, lime, rörsocker och is är den oslagbar, men det händer tyvärr allt för ofta att man inte får äkta vara. Bra rom är okej, och det kan funka med vodka.

Drink: Irish coffee

“Into a jar, pour Irish whiskey…” så börjar receptet på Irish Coffee som fanns på en bonad i mina föräldrars sommarstuga. Eller ‘på Torpet’, som alla sa.

Alkoholfritt: Virgin mojito

En riktigt svalkande drink är en alkoholfri variant på mojito. Den på bilden drack jag i Paris sommaren 2019 när det var värmebölja i stan.