Svenska proteingrödor i godaste veggolådan

Det är inte ofta jag står i kockkläder hemma i mitt eget kök, men jag tänkte att jag skulle se lite proffsig ut när jag lagar ett recept som ska skickas in till Dafgårds och tävla om godaste veggolådan.

De vill göra fler vegetariska matlådor och behöver kontakt med en kock som är bra på sånt. Typ mig, tänkte jag då.

När Dafgårds kungjorde att man fick skicka in sitt bästa veggorecept kom jag genast att tänka på min Åkerlåda. Den är som en Cottage pie, fast på färssås av baljväxtfärs och potatisstomp på svenska rotfrukter, rapsolja och havredryck.

För det tycker jag är ett krux, när jag ska laga veganska rätter på jobbet vill jag ju använda svenska råvaror och så vill jag laga näringstät mat. De veganska produkter som finns ute i handeln uppfyller inget av de kraven.

Men nu har jag hittat en superprodukt, baljväxtfärs! Den passar perfekt i min Åkerlåda, som är en superbra helt veganskt rätt. Den passar lika bra att laga i hemma köket som i storkök. Jag har testat den på KSLA i flera skepnader, och tycker nog att jag har fått till den rätt bra nu.

Så snälla ni, kära följare, håll tummarna för mig nu!

Och testa gärna receptet du också!
»Åkerlåda på baljväxtfärs och rotfruktsstomp