Måltidens Dag 2021

Den Offentliga Måltidens Dag firas i år, 2021, torsdag den 21 oktober kl 12:00 – 13:00. Liksom förra året samlas några matkunniga runt ett bord på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien för att samtala och äta årets soppa, och övriga deltagare finns med på länk.

Måltidens Dag är i år ett samarbete mellan Måltidsakademien och MATtanken, Jordbruksverket.

Samtal runt lunchbordet

Årets samtalsämnen runt bordet är ”Måltiden en självklar del i skolan, äldreomsorgen och vården” samt ”Gemenskapen vid måltiden”.

Carl Jan Granqvist kommer att leda samtalet tillsammans med Eva Sundberg, MATtanken och Robbin Höglund, köksmästare på äldreboendet, Jakobsbergsgården i Sala, Maria Hård av Segerstad, Handelsbanken och Stefan Eriksson, Årets Kock 2005.

Om du vill följa samtalet i realtid hittar du länken här:

»Samtal måltidens dag 2021  

Årets soppa

Soppan som serveras är en morotssoppa. Jag är verkligen stolt över att få hedersuppdraget att laga och servera soppan till den här viktiga dagen. Och som vanligt har jag petat lite i receptet som Måltidsakademin har tagit fram tillsamman med Jordbruksverket.

Till soppan serverar vi ett gott bröd.

Recepten hittar du här:
»Morotssoppa till Måltidens Dag 2021

»Rustik baguette