Nu firar vi måltidens dag

Vad passar bättre att lansera en ny hemsida om mat än lagom till måltidens dag?

I år, 2020, firar vi den officiella måltidens dag torsdag den 15 oktober. Firandet i år är ett samarbete mellan Måltidsakademien och MATtanken. Under rådande pandemi blir det officiella firandet digitalt med en lunch för några få personer och övriga deltagare på länk. Lunchen går av stapeln på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.

De som deltar i lunchen och samtalet kring måltiden i vår tid är:
Jens Dolk (restaurang K-märkt)
Carl Jan Granqvist (ledamot måltidsakademien)
Frida Ronge (restaurang TAK)
Eva Sundberg (MATtanken)

»Klicka här för att se live: Lunchen på KSLA på måltidens dag

Jag provsmakar kryddig linssoppa med Christina Möller från Måltidsakademien

Kryddig linssoppa

Varje år serveras vi en kryddig linssoppa på måltidens dag, och i år är det undertecknad som står vid soppgrytan, eftersom den officiella lunchen går av stapeln på KSLA, där jag är kokerska.

Naturligtvis har jag, min vana trogen, petat lite i receptet. I originalreceptet ingår couscous, som jag bytt ut mot den relativs nya produkten svenskt havreris. Jag använder även svenskodlade linser från Nordisk Råvara.

Jag har dock tagit hjälp av Christina Möller, som är adjungerad ledamot av Måltidsakademien, med avsmakningen när jag provlagade soppan.

Den fick godkänt!

»Kryddig linssoppa till måltidens dag

PS

Jag har tagit hjälp med det rent tekniska på den här nya sidan, men allt redaktionellt arbete gör jag helt själv. Så jag hoppas att du har förståelse för att texter, bilder och recept kanske inte fungerar optimalt så här till en början.

Hittar du någon bugg här på sidan, tar jag givetvis tacksamt emot info om det.
Skicka det du vill rapportera till info (at) blixtord.se. Tusen tack på förhand!