Recept taggade med Bröd

Skinkmacka med specialsallad

Specialsalladen lärde jag mig att göra i delikatessdisken på Tempo i Finspång. Jag tycker att den passar extra bra på skinkmacka. Och kosta gärna på dig riktigt fin helmuskelskinka ibland.

Taramosalata, grekisk dipp med fiskrom

Grekisk röra med potatis och bröd som mixas till en krämig smet och blandas samman med färsk eller djupfryst fiskrom. Jättegod som tillbehör, att dippa bröd i eller att lägga på krispigt rostade crostini.

Ägg i smörgås

Ett bra sätt att ta tillvara brödkanten om du har tryckt ut runda kanapéer ur brödskivor. Innan idag tror jag inte att jag har gjort Ägg i smörgås sedan vi var på läger och det var ‘Matlagning med Skrubb’.

Sanguche med fläskkarré

Första gången jag åt sanguche var i Chile 1981. Det var något av det godaste jag hade ätit. Det var våra vänner Maria och René som tog med oss på sangucheria i Santiago. Sedan dess vill jag alltid ha min sanguche med tunna, tunna skivor fläskkarré och avokado.

Pan bagnat

Pan bagnat kommer från ordet pan banhat, som är nice-dialekt och ungefär betyder badat bröd. Förmodligen syftar det på att brödet dränks in i olivolja. I Nice kan man köpa den i bageriet, i strandkiosken eller på små restauranger som lunch eller mellanmål.