Sanguche med fläskkarré

Första gången jag åt sanguche var i Chile 1981. Det var något av det godaste jag hade ätit. Sedan dess vill jag alltid ha min sanguche med tunna, tunna skivor fläskkarré och avokado. Sanguche är också populärt i Peru. Allt fler restauranger med mat från Peru kommer nu till Stockholm (2014) och på de allra flesta kan man få sanguche med såväl griskött som kyckling. Så här gör du din egen.

Gör så här

  1. Börja med att göra brödet och salsa criolla efter recepten.
  2. Servering: Skär fläskkarrén i tunna skivor. Strimla sallaten och skiva tomaterna.
  3. Dela avokadorna på mitten, ta ut kärnorna och mosa fruktköttet grovt med en gaffel. Pressa ner limesaft och krydda med salt och peppar. Rör om noga.
  4. Dela bröden och fyll med sallat, tomater, avokado, fläskkarré och majonnäs.

Tips:
Det funkar även med avokado i skivor.