Recept taggade med Pepparkakor

Pepparkakor med mascarpone, fikon och honung

Pepparkakor med någon god topping passar på vilket vintermingel som helst. Gör de här goda pepparkakorna i sista minuten så de inte hinner mjukna. Ha fler i beredskap, vi lovar att det kommer att gå åt.

Lucias frukostbricka

På Luciadagen var den enda dagen man fick äta pepparkakor och lussekatter till frukost när jag var liten. Traditionen förde jag vidare till våra barn, och nu har barnbarnen också anammat den.

Pepparkakor med gorgonzola och fikonmarmelad

Pepparkakor med blåmögelost blev plötsligt en hit på glöggmingel på 1980-talet. Det vanliga var att man serverade pepparkakorna med kräm gjord på ädelost. Här har vi bytt ut ädelosten mot gorgonzola och fikonmarmelad.

Juldessert med glass, lingon och pepparkaka

Vill du ha originalet till det här receptet heter det Höstdessert med lingon och är gjort av Jessica Frej. Som vanligt när jag lagar mat kan jag inte låta bli att peta i receptet.

Pepparkakor med ädelost

Det här receptet har kallats en modern klassiker, men när dök det egentligen upp första gången? Jag vill minnas att jag åt det på glöggmingel redan på 1980-talet. Hur som helst är ädelostens sälta och pepparkakans sötma en mycket välsmakande kombination.