En supergod rätt som vi blev serverade när vi besökte Fotografens Café och Bistro i Katrineholm. Det var något spännande som hände i smaken med kombinationen kycklingfärs och asiatiska kryddor. Deras recept, som heter Asiatisk tortilla, är förstår hemligt, men det var inte så svårt att klura ut ingredienserna och försöka skapa rätten själv i hemmaköket. Det här är resultatet!

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan. Dela chilin på mitten och skrapa ur kärnorna. Strimla fruktköttet fint. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och lägg kycklingfärsen. Hacka med stekspaden eller mosa med en gaffel till en smulig massa.
  2. Pressa ner vitlöken och tillsätt chilin. Sänk värmen till medel och fräs den kryddiga färsen tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Sesammajonnäs: Lägg majonnäsen i en skål. Rör ner senap och sesamolja. Häll i en spritspåse och klipp ett litet hål.
  4. Pensla tortillabröden med oja. Hetta upp en grillpanna och grilla dem i en halv minut per sida.
  5. Servering: Lägg upp bröden på tallrikar. Lägg på salladen och färsen. Ringla över sesammajonnäs i ett rutmönster. Toppa med gari, salladslök och rödlök. Strö över sesamfrön och servera genast.