Persiljesmör

Ett gott kryddsmör ska egentligen serveras halvsmält på en köttbit, gärna någon typ av nötkött, stekt i skivor. Eller på en köttfärsbiff.
Om du inte vill göra det enklaste, köpa färdig persiljesmör, så rör ihop det själv. Det här är det klassiska receptet på persiljesmör. Citronsaften hjälper till att behålla den fina, gröna färgen på persiljan.

Gör så här

  1. Rör samman smör, persilja, citronsaft, salt och peppar.
  2. Rulla till en rulle och svep in den i smörpapper. Lägg den i frys tills det är dags att servera.
  3. Servering: Skär smöret i bitar med vass kniv.

Serveringstips

Goda rätter att servera persiljesmör till
»Biff a la Lindström

Blev det persiljesmör över?
Bre det på bröd, pudra på lite vitlökspulver och gör vitlöksbröd.
Eller klicka det på potatis som du bakar i ugnen.

»Smörstekt ugnspotatis
»Vitlöksbröd