Recept i kategorin Tillbehör

Färska bondbönor i sojamarinad

Färska bondbönor som legat i marinad med bland annat soja är en perfekt ersättare för importerade edamamebönor när du lagar bowl av olika slag. Byt ut edamamebönorna mot svenskodlade färska bondbönor i säsong.

Hummus på bondböna

Servera hummus på bondbönor som dipp, pålägg eller tillbehör i en måltid. För att få den rätta smaken av hummus kryddar vi med tahini, spiskummin och koriander. För att få 3 dl skalade bondbönor behöver du köpa ca 1 kg färska bondbönor med balja.

Koka färska bondbönor

Bondbönor måste kokas innan man kan äta dem. Räkna med att lite mer än hälften av vikten med balja går bort när du spritar bönorna. Bönan inuti baljan är vackert grön och har god, söt smak. Den kan med fördel serveras som den är med lite smör och salt.

Krossad potatis på Patriks vis

Krossad potatis (smashad potatis) går att göra på många olika sätt, de flesta lika goda. Det är ett trevligt sätt att tillaga potatis och toppen när man ska bjuda gäster eftersom det går så bra att förbereda rätten. Krossad potatis passar fint till grillat.

Sallad på tomat, gurka och koriander med citrondressing

Tomat, gurka och lök låter som svenskaste svenskt. Men i den här salladen från det indiska köket blir de till en exotisk sallad med syra från citronen och hetta från den gröna chilin.