
Helenas smashade gurksallad
Hösten 2023 blev den här salladen en riktig följetong bland Helenas vänner. Vi blev alla överförtjusta i den. Inte så konstigt, för den är enkel att göra och passar till all mat med lite sting i.

Kål, lök, äpple-höstens bästa tillbehör
Kål, lök och äpplen är som allra bäst på hösten, och de är även goda kamrater rent smakmässigt. Blandningen smakar gott att servera till gris- eller lammkött.

Elotes med srirachamajonnäs och persilja
Ett snabblagat grilltillbehör som är jättegott! I Mexiko gör man elotes av färska majskolvar med cotija-ost och koriander. Det här är en svensk variant på färdigköpta, förkokta majsskolvar, parmesan och persilja.

Pebre a la Alvaro
Det här receptet på pebre har jag fått av min chilenska vän Alvaro. (Det är han som grillar och penslar köttet med pebre på en av de små bilderna nedan). Alvaro kommer från Chile och där äter man pebre till det mesta.

Mormor Evas grillsås
‘Men farmor, KÄNNER du min mormor Eva?’ sa Evas och mitt gemensamma barnbarn förvånat. Ja, det gör jag ju. Eva är mamma till vår älskade svärdotter och mormor till barnbarnen som jag är farmor åt.