Recept i kategorin Tillbehör

Knaperstekt ostronskivling

Ostronskivling är en härlig matsvamp som vi brukar hitta i grönsaksdisken i de flesta större matbutiker. Svampen odlas oftast på halm, så den är ren och fin när vi köper den. Ostronskivling har fin, nötig smak och ska tillagas omsorgsfullt och väl.

Majskolv kokt i ugn

Färska majskolvar kan kokas i vatten, men godast av allt är att koka dem i ugn, omsvept av sin egen blast. Passa på när det finns fina, färska majskolvar i slutet på sommaren och början på hösten.

Regnbågsrotfrukter

I välsorterade livsmedelsbutiker säljs glädjande nog morötter i olika färger. Smaken är den samma som på den vanliga orange moroten, men det lyfter verkligen en portion med all denna färgprakt.

Malins hallonkex

Visst är det kul när man kommer på nya recept under det att man håller på och lagar mat i köket? En som är världsbäst på det är Malin, en av mina ‘köksor’ som hjälper mig i köket på Kungl. Skogs och Lantruksakademien, KSLA.

Dillmajonnäs till många

Till inkokt lax är den här såsen ett måste. Receptet räcker till 20 personer.