Recept i kategorin Tillbehör

Paneer, indisk ost

Det här är en färskost som är superenkel att göra, men det tar lite tid att få till.

Räksallad a la korvkiosk

Den här räksalladen lärde jag mig göra på Roland Perssons restaurang Korvkultur i Hötorgshallen. Tyvärr finns restaurangen inte kvar, men receptet lever.

Romsås till fisk

Kall sås med röd stenbitsom passar bra till nästan alla laxrätter, både varma och kalla. Den passar även bra till i stort sett all sorts rökt fisk.

Rödkål på lila spetskål

Färsk och fin lila spetskål har jag fått en del av i min grönsakslåda som jag beställer från Årstiderna. Förutom att den har vacker färg är den väldigt spröd och härlig och passar bäst rå, som den är.

Pressgurka till många

När det finns fina svenska gurkor att tillgå lagar jag ofta pressgurka som tillbehör på Kungl. Skogs- och Lantbuksakademien, KSLA. Det är lika populärt till köttfärslimpa och köttbullar som till inkokt lax eller pannstekt abborrfilé.