Ugnsrostad färskpotatis

Den här färskpotatisen rostas i ugn tillsammans med djupfrysta franska örter. En bra rätt att laga om man är många (receptet kan dubbleras) och en stor mängd potatis får plats i ugnen långpanna. Till Tilias sommarläger rostade vi potatis till många goda måltider. Receptet utgår från kokt potatis, och passar bra om du har kall, kokt färskpotatis på lut.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Smörj en ugnssäker form med rapsoljan. Lägg ner potatisarna i formen. Ställ in potatisarna i ugnen ca 10 minuter.
  2. Ta ut formen och vänd runt potatisarna så att de får olja på alla sidor och möjlighet att få fin färg runt om. Strö över örterna. Ställ tillbaka in i ugnen ytterligare 10 minuter.
  3. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda samman med olivoljan. Ta ut formen, ringla över olivoljan och strö över saltet. Blanda så att alla potatisar får smaksättning.