Recept taggade med Potatis

Potatisgratäng till många

Det här är ett recept på en klassisk fransk potatisgratäng i lite större format. Det är avpassat för de stora glasformar vi använder i köket på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. En glasform räcker till ca 12 personer, lite beroende på vad som serveras till.

Dillpotatis, till många

Stuvad potatis i alla ära, men jag föredrar nog dillpotatis, som jag gör av potatis, dill och crème fraiche. Den är enkel att laga, väldigt god och lätt att göra till både gluten- och laktosfri. Jag använder färdigskivad potatis när jag ska göra stora mängder.

Krossad potatis på Patriks vis

Krossad potatis (smashad potatis) går att göra på många olika sätt, de flesta lika goda. Det är ett trevligt sätt att tillaga potatis och toppen när man ska bjuda gäster eftersom det går så bra att förbereda rätten. Krossad potatis passar fint till grillat.

Fransk potatissallad

En riktig klassiker, där potatisen ligger och drar i vitt vin innan du blandar ihop salladen. Salladen passar perfekt till allt grillat och till sommarens bufféer med kallskuret. Du får recept för såväl 4 personer som för 10. Receptet kan dubbleras.

Potatissallad: Krämig med bacon och picklade senapsfrön

Den perfekta potatissalladen för grillkvällen med gäster. Du gör i ordning det mesta i förväg och vänder ihop salladen när det grillade är klart att serveras. Det är min dotter Linnéa som brukar bjuda på den här salladen.