Recept taggade med Påskbuffé

Koka vaktelägg

’Höns är roliga, men vaktlar är bra tråkiga’ säger min vän Heinz, som är köksmästare och kocklärare. En sak som vaktlar är bra på är i alla fall att lägga ägg. De lägger massor med ägg.

Koka ägg till många

När du kokar ägg till många i en stor kastrull finns risken att äggen slår emot varandra och spricker. För att förhindra det kan du klippa till en äggkarta så att den passar i kastrullen, lägga ner äggen och sedan fylla på vatten.

Krämig äggsallad

En bra sallad att göra om du har kokta ägg över. Den är god som tillbehör till exempelvis kallrökt lax, men passar också som pålägg.

Räksallad med rom

En god liten kladdig sallad för buffébordet. Den passar fint tillsammans med sill och lax, så ställ fram räksalladen på påskbordet eller midsommarbuffén.

Så här steker du prinskorv

Prinskorv är ett inslag på det svenska smörgåsbordet och till vickning. Den är också god som lunch (eller frukost) tillsammans med äggröra. När du ska välja prinskorv, välj gärna en riktigt god kvalitet som är handflätad och alspånsrökt.