Recept taggade med Svenskodlad proteingröda

Potatislåda med baljväxtfärs, växtbaserad

I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi en potatislåda med baljväxtfärs. I originalreceptet ingår även animaliska livsmedel, men för dem som så önskar gör vi även en helt växtbaserad variant.

Kvarngryn med gråärter

Kvarngryn är trevlig blandning av ångbehandlat och valsat spannmål, närmare bestämt havre, vete och råg. Allt odlat på Västgötaslätten. Här får de sällskap med svenskodlade gråärter, buljong och timjan.

Förrättscocktail på tångkaviar och sötlupin, till många

Vår egen förrättscocktail, skapad för de gäster som föredrar helt växtbaserad kost.

Saffranskryddad gryta på sötlupin

En fantastiskt god gryta på min favorit av de svenska proteingrödorna, lupinböna (den kallas också sötlupin). Smakrik gryta med mycket vacker färg och fantastiskt bra näringsinnehåll. Receptet kan dubbleras till 4 personer.