Recept taggade med Lättlagat

Dillpippi för två

Lite som dillkött, fast mycket mer snabblagat. Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Retro: Varma mackor

En lyckad fredagskväll på 1970-talet serverade man varma mackor med en kopp te eller ett glas öl. Företeelsen fredagsmys kom alltså lång innan vi hade en benämning på denna kulturinstitution i svenskt umgängesliv.

Pasta: Krämiga tagliolini med kyckling

Strimlad kycklinglårfilé fräst i olivolja med olika grönsaker toppar färsk bandpasta svängd i grädde och parmesan. Du kan välja vilken smal bandpasta som helst, fettuccine, tagliatelle eller som vi, tagliolini. Snabblagat och lättlagat, kanske till fredagsmyset.

Crêpes a la prins Bertil

Crêpes är en bra rätt att servera som förrätt eller supé. Till förrätt räcker det med en var, till supé kanske dina gäster orkar att äta två var.