Recept taggade med Sommardrink

Alkoholfritt: Svalkande citrusbitter

En svalkande alkoholfri drink som räcker länge. Vill du servera svalkande citrusbitter som liten apéritif, halvera receptet.

Alkoholfritt Drink: Sydafrikadrinken

Läskande och svalkande är den här alkoholfria drinken. Det är min kompis Helena, ni vet hon som lagar så god mat, som har lärt mig att blanda den. Helena blev serverad den här drinken i Sydafrika, så efter det heter den Sydafrikadrinken hemma hos oss.

Drink: Lillet vive

Det här är en utomordentligt god och svalkande sommardrink eller apéritif. Om du blandar Lillet Blanc med tonic får du en Lillet vive. Använder du bubbelvatten och garnerar med lime får du en Lillet fizz.

Alkoholfritt Drink: VT

Inte så himla märkvärdigt, tänker du kanske? Men den är verkligen god och läskande. Jag gillar tonic, men tycker det blir klibbigt med ett helt glas. Gillar heller inte bubblor allt för mycket.

Drink: Bellini

Den här härliga sommardrinken med persikosmak bjuder Kurre på. Originalreceptet kommer från Venedig och görs på puré av vita persikor och prosecco. Kurre är vår gamla granne från Nämndemansvägen, och han lagar jättegod italiensk mat.