"Alltid på konsumentens sida"

Varma hjortron med vaniljglass 0

Publicerad den 2014-08-11 i med taggarna , , , , , ,

När detta guld från skogen hittar ner från Norrland till mitt kök blir det fest. Snabblagat, lättlagat och fräscht, men vilken otrolig lyx!

 

4 personer
  • 500 g hjortron
  • 1 dl strösocker
  • 500 g vaniljglass
  • Dekoration:
  • blad från citronmeliss
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1.  Lägg hjortron och socker i en kastrull. Koka upp och koka i 3-4 minuter. Låt svalna.
  2. Fördela glassen i fyra serveringsskålar.
  3. Värm hjortronen och toppa glassen med dem. Dekorera med citronmelissblad.

 

Tips

Om du inte kan hitta färska eller frysta hjortron, använd hjortronsylt.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se