Recept i kategorin Dessert

Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos

Om du besöker Åland är det en rätt du bara måste smaka på, och det är Ålandspannkaka. Traditionellt gräddas den i rund ugnsform (eller gjutjärnspanna) så att du får serveringsportioner i form av tårtbitar.

Crème brûlée

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen gräddas.

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Portionspajer med smultäcke

Det är trevligt och vackert att servera paj som små portioner till dessert eller fika. Praktiskt också om man vill beräkna portionerna noga och om man skulle få paj över. Bara att spara formen, och man är säker på att ingen har petat i den.

Portionspajer med galler

Det är trevligt och vackert att servera paj som små portioner till dessert eller fika. Praktiskt också om man vill beräkna portionerna noga och om man skulle få paj över. Fyll pajerna med till exempel blåbär, rabarber eller hallon.