Recept i kategorin Dessert

Crème brûlée till många

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen ska gräddas.

Hallontryffel

Härlig chokladtryffel med hallonsmak. Receptet kommer från Johanna, som lärde mig så mycket när jag jobbade i köket på Ågården sommaren 2013. Receptet ger 45 stora tryfflar för servering som dessert.

Tiramisu

Den här formen med läcker tiramisú serverar vännerna Kurre och Karin som avslutning på goda middagar. Receptet kommer ursprungligen från Sopranos kokbok. Enligt det receptet ska rätten innehålla flagad mörk choklad, men det funkar fint med kakao.

Bärpaj med smultäckte till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.

Rabarber med färskostkräm och kaksmul

Det här är en dessert som absolut ska lagas av den första, späda rabarbern för året. Egentligen skulle den (rent smakmässigt) ha kunnat vara en american cheesecake, men en sorts fuskvariant.