Recept taggade med Bär

Hallontryffel

Härlig chokladtryffel med hallonsmak. Receptet kommer från Johanna, som lärde mig så mycket när jag jobbade i köket på Ågården sommaren 2013. Receptet ger 45 stora tryfflar för servering som dessert.

Bärpaj med smultäckte till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.

Malins hallonkex

Visst är det kul när man kommer på nya recept under det att man håller på och lagar mat i köket? En som är världsbäst på det är Malin, en av mina ‘köksor’ som hjälper mig i köket på Kungl. Skogs och Lantruksakademien, KSLA.

Jordgubbsbakelse med marsipanblomma

En härligt somrig bakelse som jag hämtat inspiration till från Liselotte Hembageri på Norrtullsgatan, om hörnet från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.

Hallonmousse för 10

När de svenska bären mognar är bärdesserter ett måste. Svenska trädgårdshallon köper jag så snart de mognat och förvarar i frysen tills de ska tillagas. Men den här moussen ser väldigt fin ut med färska hallon som dekoration, så det får det bli sommartid.