Recept taggade med Bär

Jordgubbsbakelse med marsipanblomma

En härligt somrig bakelse som jag hämtat inspiration till från Liselotte Hembageri på Norrtullsgatan, om hörnet från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.

Hallonmousse för 10

När de svenska bären mognar är bärdesserter ett måste. Svenska trädgårdshallon köper jag så snart de mognat och förvarar i frysen tills de ska tillagas. Men den här moussen ser väldigt fin ut med färska hallon som dekoration, så det får det bli sommartid.

Klassisk jordgubbstårta

Svensk sommar på ett tårtfat. När jordgubbarna börjar mogna är det dags att bjuda på sommarens mesta tårta. Dekorera med jordgubbar eller godis. Om du väljer att baka tårtbottnen och koka vaniljkrämen själv kan du mycket väl göra det dagen före tårtan ska serveras.

Grundrecept: Vinbärsgelé

Det är inte svårt att göra gelé, men det tar lite tid. Bären måste rinna av ordentligt, och det tar minst en timme. Svarta, röda och vita vinbär fungerar alla bra att göra gelé av. Du kan också blanda alla sorters vinbär.

Jordgubbssylt

Det är superenkelt att laga jordgubbssylt. Du behöver bara två ingredienser, jordgubbar och den förträffliga produkten syltsocker. Syltsocker innehåller pektin i lagom mängd så att din sylt blir precis lagom krämig och trögflytande.