Recept taggade med Bär

Grundrecept: Vinbärsgelé

Det är inte svårt att göra gelé, men det tar lite tid. Bären måste rinna av ordentligt, och det tar minst en timme. Svarta, röda och vita vinbär fungerar alla bra att göra gelé av. Du kan också blanda alla sorters vinbär.

Jordgubbssylt

Det är superenkelt att laga jordgubbssylt. Du behöver bara två ingredienser, jordgubbar och den förträffliga produkten syltsocker. Syltsocker innehåller pektin i lagom mängd så att din sylt blir precis lagom krämig och trögflytande.

Portionspajer med smultäcke

Det är trevligt och vackert att servera paj som små portioner till dessert eller fika. Praktiskt också om man vill beräkna portionerna noga och om man skulle få paj över. Bara att spara formen, och man är säker på att ingen har petat i den.

Portionspajer med galler

Det är trevligt och vackert att servera paj som små portioner till dessert eller fika. Praktiskt också om man vill beräkna portionerna noga och om man skulle få paj över. Fyll pajerna med till exempel blåbär, rabarber eller hallon.

Lyxgegga för en person

Världens enklaste sommardessert! Alla ingredienser är färdigköpta, och du lägger bara ihop minuterna innan du ska äta.