Recept taggade med Alkoholhaltig dryck

Drink: Vattenmelonslushie, med eller utan gin

En härlig, läskande slushie med citron eller lime när du sitter i skuggan och vill svalka dig en het dag. Eller en slushie med gin som inledning på en festlig måltid, välj själv! Det är maken som gör drinkar i vår familj, men jag har naturligtvis petat i hans recept.

Drink: French 75 eller Soixante Quinze

För att få den bästa smaken på French 75, använd sockerlag på 50/50 vatten och socker, London Dry Gin samt äkta champagne, eller möjligtvis crémant. French 75 serveras på klassiskt manér i den sorts glas som kallas Champagne flute.

Drink: Lillet vive

Det här är en utomordentligt god och svalkande sommardrink eller apéritif. Om du blandar Lillet Blanc med tonic får du en Lillet vive. Använder du bubbelvatten och garnerar med lime får du en Lillet fizz.

Måltidsdryck: Wolfgang Lindells julmumma

En ambitiös mumma som faktiskt innehåller den klassiska mumma-ingrediensen sockerdricka och som kryddas med apselsinskal och kanslestång. Den tog bronsmedaljen i tävligen om att blanda den bästa mumman vid Carlsbergs jullunch på Matstudion27 2015.

Måltidsdryck: Sebastian Schauermanns julmumma

Sebastian Schauermann är kökschef på Matstudion27  på Dalagatan 27 i Stockholm. På Carlsbergs stora avsmakning av årets julöl 2015 tävlade Sebastian om att blanda bästa julmumman med det här bidraget.