Recept taggade med Alkoholhaltig dryck

Drink: Rhubarb schmubarb

En drink med ett så roligt namn, rhubarb schmubarb, måste man ju bara prova! Det här är en riktig försommardrink med färska jordgubbar och rabarber. Den är inte så alkoholstark, vilket passar bra om det är varmt ute.

Drink: Sgroppino

Det var matglada Thomas och Lollo som introducerade oss till den här svalkande sommardrinken på citronsorbet, citronlikör och spumante, italienskt bubbel. Det här är en riktig bjud-drink, så du får recept även för 4 personer.

Drink: Nordic Queen

Om du är förtjust i kir eller kir royal finns nu en jättegod aperitif gjord på svenska blåbär och sommarhallon som du kan använda och göra en liknande drink. Den heter Rålund Drottning och produceras av Idunn Wine o Co i Norsjö utanför Skellefteå.

Drink: Caipirinha

Caipirinha är en av mina favoritdrinkar. När den blandas efter konstens regler med cachaça, lime, rörsocker och is är den oslagbar, men det händer tyvärr allt för ofta att man inte får äkta vara. Bra rom är okej, och det kan funka med vodka.

Drink: Irish coffee

“Into a jar, pour Irish whiskey…” så börjar receptet på Irish Coffee som fanns på en bonad i mina föräldrars sommarstuga. Eller ‘på Torpet’, som alla sa.