Recept taggade med Skaldjur

Förrättstoast på kavring med kräftstjärtsröra

Oftast består toast av smörstekt vitt bröd, men i den här varianten använder vi kavring. Gott som omväxling och det lite söta brödet passar fint till kräftstjärtarnas och löjrommens sälta.

Skaldjurssallad de luxe för två

En riktigt fräsch och matig sallad med krabba, räkor och ägg. Receptet är tänkt som huvudrätt för två personer, men funkar fint att dela upp till fyra personer som förrätt.

Gratinerade havskräftor med Västerbottensost

Havskräftor var en sådan lyx för bara några år sedan, men nu (2021), kan vi köpa kokta havskräftor i behändiga 700 grams-hinkar i livsmedelsbutiken. En hink innehåller mellan 15 och 30 kräftor. Priset är överkomligt och har man tur hittar man dem till extrapris.

Risotto på hummer

Om du har kokat egen hummerbuljong är det här en rätt som du absolut måste prova. Självklart kan du använda buljongkoncentrat och späda med vatten, om du inte har hemlagad hummerbuljong på lut.

Hummerbuljong

Om du har rensat ut köttet ur en hummer har du kvar det tomma skalet. Kasta det inte, för allt i världen! Skalet kan du göra en smakrik och härlig buljong av. Buljongen kan du använda till soppa eller sås, och även till risotto eller paella.