Recept taggade med Skaldjur

Räksås

Så här lagar du klassisk räksås från grunden. Du kan använda såsen som den är till stekt eller kokt fisk. Den passar också om du vill gratinera fisk i ugn. I så fall ska du inte tillsätta hackade räkor, de blir bara sega.

Räkmacka

De flesta säger Räkmacka, men det finns fortfarande caféer och konditorier som skriver Räksmörgås på menyn. En riktigt härlig räkmacka är perfekt som lunch eller kvällsmål.

Bakad potatis med räkröra

Jättegod lunchrätt eller liten supé är bakad potatis med någon god fyllning, till exempel med räkor. Det här är av mina favoritluncher när jag äter ensam, till exempel när jag sitter hemma och granskar recept och behöver ha mat som ’sköter sig själv’.

Krabba de luxe

Finns det något mer elegant och lyxigt än skaldjur? Så när du ska äta ensam, men ändå vill lyxa till det, gör en fin bricka med lyxig krabba till dig själv. Receptet går utmärkt att dubblera om ni är två som ska äta.

Räkor de luxe

Finns det något mer elegant och lyxigt än skaldjur? Så när du ska äta ensam, men ändå vill lyxa till det, gör en fin bricka till dig själv. Och unna dig färska räkor! Dubblera receptet om ni är två som äter.