Recept taggade med Skaldjur

Västkustsallad

Den här salladen kostar en slant och kräver lite pyssel, men det är heller ingen rätt man knåpar ihop varje vecka. Inte ens varje år. Men ska du någon gång laga den, gör det då under skaldjurssäsongen med färska, nykokta musslor, färska räkor och färsk krabba.

Räkmacka, till många

En riktigt härlig räkmacka är perfekt som lunch, varför inte på Räkmackans egen dag den 14:e oktober? Så här såg det ut när vi gjorde räkmackor på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.

Kräftfat

Oavsett som du bjuder på en gammaldags kräftskiva med småvarmt som inledning, eller som du bara serverar en kantarelltoast före kräftfatet, är det trevligt att göra en stor affär av det när fatet bärs in. Och då är det fint om kräftorna lagts upp med omsorg.

Krabbtacos

Servera krabbtacos som förrätt eller supé. De gör sig också på en skaldjursbuffé. Här serverar vi dem med avokadosalsa. Under krabbsäsongen ska du naturligtvis använda färsk, nykokt krabba till den här rätten.

Toast Skagen, klassisk

Äkta toast Skagen är ren lyx. Den ska göras på räkor av högsta kvalitet och toppas med löjrom. Det här receptet kommer från Kallskänkans Kokobok (Page One Publishing).