Recept taggade med Skaldjur

Skaldjursbuljong, skaldjursfond

Till skaldjursbuljong (eller skaldjursfond) går det bra att använda skal från vilka skaldjur som helst och det går alldeles utmärkt att blanda olika sorter. Vi har använt skal från hummer, kungskrabba och räkor.

Förrättstoast på kavring med kräftstjärtsröra

Oftast består toast av smörstekt vitt bröd, men i den här varianten använder vi kavring. Gott som omväxling och det lite söta brödet passar fint till kräftstjärtarnas och löjrommens sälta.

Skaldjurssallad de luxe för två

En riktigt fräsch och matig sallad med krabba, räkor och ägg. Receptet är tänkt som huvudrätt för två personer, men funkar fint att dela upp till fyra personer som förrätt.

Gratinerade havskräftor med Västerbottensost

Havskräftor var en sådan lyx för bara några år sedan, men nu (2021), kan vi köpa kokta havskräftor i behändiga 700 grams-hinkar i livsmedelsbutiken. En hink innehåller mellan 15 och 30 kräftor. Priset är överkomligt och har man tur hittar man dem till extrapris.

Risotto på hummer

Om du har kokat egen hummerbuljong är det här en rätt som du absolut måste prova. Självklart kan du använda buljongkoncentrat och späda med vatten, om du inte har hemlagad hummerbuljong på lut.