Recept taggade med Skaldjur

Löjromstoast, klassisk

En frasig smörstekt skiva vitt bröd toppad med löjrom och smetana är en perfekt inledning på en god middag. En elegant och lättlagad förrätt.

Krabba de luxe

Finns det något mer elegant och lyxigt än skaldjur? Så när du ska äta ensam, men ändå vill lyxa till det, gör en fin bricka med lyxig krabba till dig själv. Både hovmästarsås och majonnäs finns alldeles utmärkta att köpa färdiga.

Spaghetti med krabba

Spaghetti med krabba är en riktig favorit i mitt kök. Det var min vän Carin i Göteborg som bjöd mig på den när hon fick en kokbok med recept från Fishermans Wharf av sin pappa.

Akademitoast med räksallad

Den här toasten hittade jag på när jag ville skapa en alldeles egen toast till KSLA (Kungliga Skogs- och lantbruksakademien). Grunden är Leila Lindholms borgmästaretoast, en toast med skagen-röra och pepparrot.

Borgmästaretoast

Den här lyxiga förrättstoasten bjuder min vän Kristina och hennes man Stig på. Originalreceptet kommer från Leila Lindholm. Toasten är toppad med räkröra som innehåller såväl rom som pepparrot, och som toppas med ett generöst ‘ägg’ av löjrom.