Recept taggade med Chilenska köket

Soppgryta av härlig buljong med bönor, rotfrukter, tomater och kyckling med knaprigt skinn

Den här rätten är min hyllning till det chilenska vinet Cono Sur Organic Chardonnay. Eftersom det är ett chilenskt vin har jag hämtat inspiration från Andernas berg och använt mycket rotfrukter.

Sanguche med fläskkarré

Första gången jag åt sanguche var i Chile 1981. Det var något av det godaste jag hade ätit. Sedan dess vill jag alltid ha min sanguche med tunna, tunna skivor fläskkarré och avokado. Sanguche är också populärt i Peru.

Ceviche på skrei, lax och pilgrimsmusslor

Mellan januari och april har den fina skreien säsong. En rätt som passar extra bra att laga av pinfärsk skrei är ceviche. Skreien får sällskap av norsk lax och pinfärska pilgrimsmusslor.

Drink: Pisco sour

I pisco sour blandas den sydamerikanska brandyn pisco med saften av lime eller citron, samt den illsöta sockerlagen jarabe de goma. Citrussaft varierar man efter tycke och smak. Pisco sour är en relativt modern (1800-tal) företeelse i Peru och Chile.

Pebre a la Alvaro

Det här receptet på pebre har jag fått av min chilenska vän Alvaro. (Det är han som grillar och penslar köttet med pebre på en av de små bilderna nedan). Alvaro kommer från Chile och där äter man pebre till det mesta.