Recept taggade med Italienska köket

Melanzane alla parmigiana, auberginegratäng

Melanzane alla parmigiana är en gratäng med aubergine (melanzane), parmesanost och tomatsås. Rätten är vanligast i de södra delarna av Italien. Den passar fint som förrätt eller antipasto, den första rätten i den italienska middagen.

Minestrone, italiensk grönsakssoppa

I den här minestronen utgår vi från köpta, färdigkokta bönor. Jag tycker att en minestrone även ska innehålla lök, tomat, pancetta och pasta. Liten pasta, som risoni (pasta formad som riskorn) eller fidelini (kort minispaghetti).

Lufttorkad skinka med melon

Den absolut godaste förrätten när det är varmt ute. Vill du servera den som huvudrätt, gör som min vän Giovanni på Piccolo Metro i Stockholm gjorde. Dela en melon, gröp ut bitar och fyll med bitarna och skinka.

Pizzadeg

Här kommer receptet på degen som gör din pizza till succé. Om du kokar egen tomatsås till brukar det passa bra att låta degen jäsa medan såsen puttrar.