Recept taggade med Italienska köket

Drink: Sgroppino

Det var matglada Thomas och Lollo som introducerade oss till den här svalkande sommardrinken på citronsorbet, citronlikör och spumante, italienskt bubbel. Det här är en riktig bjud-drink, så du får recept även för 4 personer.

Pasta: Tagliatelle med sås på färska småtomater och spenat

Pasta con pomodorini e spinaci på italienska. Rätten serveras som primi piatti på den italienska middagen. Jag äter den gärna som lätt lunch eller liten kvällsrätt. Receptet fick jag muntligt av en av mina gäster på en matpromenad med Food Tours.

Grundrecept: Pizza

Att göra egen pizza hemma är faktiskt inte svårt. Men det kräver bra råvaror och lite omsorg. Du kan köpa färdig pizzadeg på pizzerian runt hörnet eller på en exklusiv livsmedelsaffär, men helst ska du inte köpa industritillverkad deg.

Risotto på hummer

Om du har kokat egen hummerbuljong är det här en rätt som du absolut måste prova. Självklart kan du använda buljongkoncentrat och späda med vatten, om du inte har hemlagad hummerbuljong på lut.

Carpaccio på bresaola och pecorino

Den här rätten är väldigt enkel och snabblagad. Men lägg inte ihop den förrän precis före servering. Den är ett exempel på hur fyndigt man kan använda klassiska recept och förnya dem.