Recept taggade med Gratinera i ugn

Retro: Varma mackor

En lyckad fredagskväll på 1970-talet serverade man varma mackor med en kopp te eller ett glas öl. Företeelsen fredagsmys kom alltså lång innan vi hade en benämning på denna kulturinstitution i svenskt umgängesliv.

Crêpes a la prins Bertil

Crêpes är en bra rätt att servera som förrätt eller supé. Till förrätt räcker det med en var, till supé kanske dina gäster orkar att äta två var.

Lunchlåda: Öresundslåda

Rödspätta, pommes duchesse och skaldjurssås innehåller den här lyxiga lunchlådan.

Flygande Jacobina

Min egen variant på retroklassikern Flygande Jacob. Snabblagat när du har bråttom att få middagen på bordet och råkar passera en välsorterad delikatessdisk på väg hem från jobbet. Eller ifall du är bra på att planera och ser till att ha alla ingredienser hemma redan.

Retro: Flygande Jakob

Första gången det här receptet publicerades i Allt om Mat var 1976. Många år framöver var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jakob vid festliga tillfällen.