Min egen variant på retroklassikern Flygande Jacob. Snabblagat när du har bråttom att få middagen på bordet och råkar passera en välsorterad delikatessdisk på väg hem från jobbet. Eller ifall du är bra på att planera och ser till att ha alla ingredienser hemma redan.
Här använder jag färdiggrillade kycklingbröstfiléer och vedrökt fläskkarré istället för ‘vilken kyckling som helst’ och bacon.
Bra som fredagsmys.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Plocka kycklingköttet i mindre bitar. Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form.
  2. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och fräs baconet i det fett som smälter ut. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
  3. Vispa grädden och blanda samman med chilisås och salladskrydda. Ringla såsen över kycklingrätten. Gratinera i nedre delen av ugnen i 20 minuter eller tills rätten fått fin färg.
  4. Skär bananerna i skivor, och lägg dem i en skål. Servera rätten med bananer, jordnötter och ris. Och med retroklassikern Grönsallad med gurka och tomat.

Resursklok kommentar

Ett bra sätt att ta tillvara överblivna kycklingbröstfiléer.