Recept taggade med Baguette

Banh mi, vietnamesisk fylld baguette

Det här är en typiskt lunchrätt i Vietnam. Baguette, majonnäs och paté från den forma kolonialmakten Frankrikes kök möter det vietnamesiska köket i form av färsk koriander, vietnamesiska pickles och kyckling, biff eller fläsk, tillagat på inhemskt vis.

Zois gratinerade kantarelltoast

Det som skiljer Zois kantarelltoast från andra är att hon gratinerar sin med Västerbottensost. Oj, så gott! En perfekt inledning på en höstmiddag. Zoi serverar kantarelltoast som små munsbitar. Då kan den som är hungrig äta flera stycken.

Macka med brie och salami

Till en macka med brie och salami krävs ett baguette-bröd med frasig skorpa. Jag blir tårögd när jag ser baguetten på bilden, som kommer från numera nerlagda bageriet Bakery&Spice.

Croûtes – hårdrostad baguette

Croûtes används på många sätt i den franska köket. Oftast lägger man brödet i soppa. Det är ett måste i löksoppa, soupe a l’ognion, och till sydfransk fisksoppa, soupe de poisson.

Vitlöksbröd

Tillbehöret som passar till det mesta, såväl som förrätt som tillbehör till maten. Vitlöksbröd passar också fint att servera till tapas, och då kallar vi det pan con ajo.