Recept taggade med Blomkål

Ängamat

Ängamat ger sådan känsla av sommar och semester med alla de fina sommarprimörerna samlade i en enda soppa. Den här soppan är mild och len och brukar bli populär om det finns barn med runt bordet.

Blomkål med potatis till många

Blomkål med potatis är en härlig rätt med indisk kryddning, som passar fint till limekryddad kyckling eller quorn. Trots många kryddor är det här inte någon stark rätt. Kolla för säkerhets skull att alla äter koriander innan du strör den över rätten.

Blomkålssoppa med Västerbottensost

När blomkålen är som bäst smakar den här goda soppan fantastiskt. Blomkålens milda smak och lite bett från Västerbottensosten är en jättegod kombination.

Blomkålsris, koka

Det dyker upp nya produkter som kallas för ‘ris’, men som inte alls är ris. Benämningen syftar på produktens form, risformad blomkål, helt enkelt. Det ultimata sättet att ersätta ris för GI grön och lchf. Väldigt snabblagat, dessutom.

Blomkål med potatis

En av mina absoluta indiska favoriter som jag sällan missar att beställa om jag går på indisk restaurang. På menyn heter den Phool gobi aur aloo ka bhaji. Rätten är enkel att laga hemma och blir jättegod.