Recept taggade med Blomkål

Ängamat, för många

En härlig lunchsoppa att laga när primörer som morötter, blomkål, purjolök och rädisor är som bäst. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, serverar vi soppan med hembakat bröd.

Ängamat

Ängamat ger sådan känsla av sommar och semester med alla de fina sommarprimörerna samlade i en enda soppa. Den här soppan är mild och len och brukar bli populär om det finns barn med runt bordet. Ängamat förknippar jag med somrarna på Torpet i min barndom.

Blomkål med potatis till många

Blomkål med potatis är en härlig rätt med indisk kryddning, som passar fint till limekryddad kyckling eller quorn. Trots många kryddor är det här inte någon stark rätt. Kolla för säkerhets skull att alla äter koriander innan du strör den över rätten.

Grillade marinerade grönsaker

Om du ändå gör grillade grönsaker till grillmiddagen, grilla dubbelt upp! Då har du en omgång grillade grönsaker att marinera och servera en annan dag. Planned overs, som jag säger.

Grillade grönsaker

Nästan alla grönsaker passar fint att grilla. Krispiga grönsaker som zucchini, paprika och blomkål är toppen att grilla tillsammans, eftersom de har nästan samma grilltid. Andra bra grönsaker att grilla är sparris eller fänkål.