
Inlagda citroner
Det är väldigt gott med inlagda citroner. De kan användas som krydda, i grytor eller som tillbehör. De ingår också som ingrediens i vissa sallader.

Resursklok julsenap
Det här praktiska tipset kommer från superkända kocken Fredrik Eriksson. När jag jobbade på matsajten MeraMat gjorde Fredrik vårt julbord år 2000 (vad tiden går!) och då gav han oss också en massa smarta tips.

Toast Skagen, lunchvarianten
Toast Skagen är egentligen en förrätt, men nog kan det vara gott att servera den som lunch eller kvällsmacka.

Kryddig linssoppa till måltidens dag
Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en kryddig linssoppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak.

Pankopanerad abborrfilé med fish’n chips-tillbehör
Fish’n chips i alla ära, men jag tycker att pankopanering slår frityrsmet när det kommer till såväl smak som krispighet. Här har vi panerat abborrfilé och serverar den med klassiska fish’n chips-tillbehör.