Recept taggade med Citron

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Sallad med fänkålsdill och rödlök

Två saker behöver du för att den här salladen ska bli perfekt. En fin fänkål med mycket dill och en mandolin. Fänkålsdillen gör salladen luftig och fin och mandolinen ger så där extra tunna skivor som behövs. Äppelmoset i dressingen balanserar syran med sötma.

Dillpippi för två

Lite som dillkött, fast mycket mer snabblagat. Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

Carpaccio på lax, räkor och kräftstjärtar

Carpaccio är egentligen en klassisk italiensk rätt på oxfilé, men begreppet carpaccio har kommit att betyda ungefär ’tunna skivor av något gott med dressing på’.