Recept taggade med Kapris

Tartarsås, klassisk fransk

Namnet på den här såsen, sauce tartare, är ett klassiskt exempel på hur en rätt kan få ett namn som man undrar över hur i hela friden det gick till. Jo, originalsåsen (majonnäs, äggula och gräslök) brukade serveras till steak tartare, alltså råbiff.

Biff a la Lindström

Det här receptet ger 14 pannbiffstora lindströmmare. Det räcker lagom till 4 personer, och så blir det två biffar över att servera kalla på en macka dagen därpå.

Pankopanerad abborrfilé med fish’n chips-tillbehör

Fish’n chips i alla ära, men jag tycker att pankopanering slår frityrsmet när det kommer till såväl smak som krispighet. Här har vi panerat abborrfilé och serverar den med klassiska fish’n chips-tillbehör.

Vitello tonnato

En klassiker från Piemonte-området i nordvästra Italien, där den serveras som secondo piatto, det vill säga huvudrätt efter antipasto och primo piatto. Köttet serveras med en kryddig och smakrik sås på majonnäs, sardeller, tonfisk och kapris.

Parisersmörgås

I originalreceptet ska man göra en färs med lök, kapris och hackade inlagda rödbetor, bre färsen på brödet och sedan steka det.