Recept taggade med Lök

Portabelloburgare

Portabello är en svamp som det är enkelt att bli förtjust i. Den är vacker, har lång hållbarhet och får fin, djup umamismak när man tillagar den. Här har vi lagt den mellan hamburgerbröd tillsammans med gurka, dressing, sallad och lök.

Citronris

Ska du servera kyckling eller fisk passar det bra med citronris till. Det här är ett kryddigt, aromatiskt ris som inte smakar starkt utan bara fylligt och gott. Originalreceptet (som jag minskat ner lite) kommer från Page One-boken Indiska Kokboken.

Grönsaksbuljong

Så hör kokar du din egen grönsaksbuljong. Jag brukar koka buljong på purjolöksblast, änden på morötter och palsternacka samt persiljestjälkar som jag plockat bladen av.

Stekt rimmat sidfläsk med löksås

Den här rätten räknas som en av de mest kända när det kommer till husmanskost. Det är ingen snabbmat, rimmat sidfläsk ska steka långsamt på medel till låg värme. Helst i en gjutjärnspanna. Lägg inte skivorna för tätt i pannan.

Grundrecept: Gryta på nötkött

Det här är ett grundrecept för gryta på framdelskött av nöt, alltså högrev, märgpipa, bringa eller bog. Det finns också paket med ‘grytbitar’ i våra butiker, oftast utan vidare specifikation vilken styckningsdetalj som bitarna kommer till.