Recept taggade med Lök

Kycklingfilé med indiska smaker

Det tar oftast ganska lång tid att laga indisk mat, men det går att laga mat med indiska smaker på relativt kort tid. Den här kycklingrätten blir klar samtidigt som riset.

Skaldjursbuljong, skaldjursfond

Till skaldjursbuljong (eller skaldjursfond) går det bra att använda skal från vilka skaldjur som helst och det går alldeles utmärkt att blanda olika sorter. Vi har använt skal från hummer, kungskrabba och räkor.

Husets fiskgryta, för många

När du lagar fiskgryta i större format finns risken att allt bara blir en sörja ifall du häller allt i en gryta och kokar på en gång, som du gör hemma.

Kräm till fyllning, med ost

Kräm som passar att fylla brödbullar, snittar eller krustader med. Den passar också fint att spritsa på kanapéer eller crostini, eller som fyllning i smörgåstårta.

Portabelloburgare

Portabello är en svamp som det är enkelt att bli förtjust i. Den är vacker, har lång hållbarhet och får fin, djup umamismak när man tillagar den. Här har vi lagt den mellan hamburgerbröd tillsammans med gurka, dressing, sallad och lök.