Recept taggade med Morot

Kassler med stuvade bondbönor

Här får du receptet på Luxemburgs nationalrätt, Judd mat Gaardeboenen. Där utgår man från kallrökt fläskkarré, som sedan kokas med olika sorters grönsaker.

Höstgryta på ‘Bärta’

Den här grytan är lite höstaktig, men kan självklart ätas året runt. Den består av Bärta, rotfrukter och svamp, och kryddas med timjan och svart vinbärgelé. Servera gärna havreris eller gnocchi till. Eller rätt och slätt kokt potatis.

Legymsallad

Légumes är köksfranska för kokta rotfrukter och/eller grönsaker. Klassisk legymsallad består av kokta, tärnade morötter och kokta ärter, men även av tärnad gurka och äpple.

Husets fiskgryta, för många

När du lagar fiskgryta i större format finns risken att allt bara blir en sörja ifall du häller allt i en gryta och kokar på en gång, som du gör hemma.

Barnmatspuré

När barnbarn nummer 6 damp ner i vårt liv fick jag åter igen nöjet att laga barnmatspuré. Först fin puré, ordentligt mixad. Sedan allt grövre och till sist mosad med gaffel. Avslutningsvis ingen puré alls, utan tärningar av rotfrukter istället.