Recept taggade med Morot

Grundrecept: Koka rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa brukar säljas nätad, så att man kan koka den, lägga den i press och sedan skära upp den i fina, tunna skivor. Det vanligaste i livsmedelsbutiken är förpackningar om ca 500 g.

Julkorv med rotmos

Kanske har du julkorv över sedan julbordet. Kanske har du fyndat fin julkorv på utförsäljning strax efter jul. Då har du grunden till en god och rejäl måltid. Rotfrukter är perfekt mat för en värmande måltid i vinterkylan.

Inlagd sill

Till jul vill vi gärna ha vår kära inlagda sill på julbordet. Hemgjord inlagd sill är också en trevlig ätbar present. Till jul är kanske enda gången på året som vi köper saltsill från tunna, filéar och vattnar ur.

Ängamat

Ängamat ger sådan känsla av sommar och semester med alla de fina sommarprimörerna samlade i en enda soppa. Den här soppan är mild och len och brukar bli populär om det finns barn med runt bordet.

Sallad på broccolistjälkar och morot

Ibland när jag bara har använt buketterna på broccolin, och stjälken som är kvar är krispig och mjäll, får den bli ingrediens i en sallad. Här har jag gjort strimlor av broccolistjälk och strimlor av morot.