Apelsinsallad med vit chokladfluff till många

En frisk och fräsch dessert att laga under citrussäsongen. Chokladfluffet ska förberedas dagen före servering och stå till sig i kyl över natten. (Om du inte kyler i blastchiller.)
Det är också lite pyssel med att skära citrusfrukterna. Apelsinsalladen kan också förberedas dagen före. Då är det enkelt att bara lägga ihop desserten strax före servering.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Häll grädden i en kastrull och hetta upp den.
  2. Ta av kastrullen från värmen, lägg ner chokladen och låt den smälta i grädden. När chokladen smält, ställ kallt över natten.
  3. Apelsinsallad: Skär av ändarna på apelsinerna och skär sedan bort skalen. Var noga med att allt det vita skärs bort. Skär sedan apelsinerna i tunna skivor. Lägg över i GN-bleck.
  4. Ta tillvara saften och häll den i en skål. Pressa även ut saften från fruktköttet som sitter kvar på skalbitarna och ta vara på den.
  5. Skär clementinerna och limen på samma sätt, och ta vara på saften. Lägg över citrusskivorna i blecket.
  6. Krossa kardemumman i en mortel. Rör ner sockret och kardemumman i citrussaften. Vänd ner saften i citrusskivorna och låt stå kallt till servering. Såhärlångtkan rätten förberedas.
  7. Vit chokladfluff: Vispa upp grädden med den vita chokladen med hjälp av en elvisp. Sätt upp på spritspåse.
  8. Servering: Lägg upp apelsinerna i serveringsskålar. Spritsa på chokladfluff och dekorera. Servera genast.