Färdigkryddad porchetta

Färdigkryddad och redan uppbunden fläsksida hittade jag på ICA, och lagade en underbar söndagsmiddag av den. Fast man kan nästan inte säga att jag lagade mat, den här fina steken skötte sig själv i ugnen.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Skala morötterna och lägg dem som ett galler i bottnen på en smord ugnssäker form. Lägg på purjolöken.
  2. Lägg porchettan med undersidan upp på morotsgallret och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Häll vatten i formen så att morötterna täcks.
  3. Baka porchettan i ugnen ca 2 timmar. Vänd och baka i ytterligare ca 2 timmar, tills den har innertemperatur 85°.
  4. Ta ut köttet höj ugnens temperatur till 225°. Sila av köttspadet och håll grönsakerna varna.
  5. Hyvla några tunna skivor smör över köttet med hjälp av en osthyvel. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt fettranden bli riktigt frasig.
  6. Gräddsky: Häll köttspadet i en kastrull och häll på grädde. Koka upp och förstärk med buljongtärning eller köttfond på flaska, och krydda med soja.
  7. Sjud på låg värme till önskad konsistens. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar.
  8. Ta ut köttet och svep in det i smörpapper i 15 minuter. Häll ner köttsaften som samlats i papperet i kastrullen med gräddsky. Skär upp köttet i skivor. Servera köttet med grönsakerna och gräddskyn.

färdig porchetta 1 förpackningfärdig porchetta 2 instruktionCono Sur2015 Rotfrukterfärdig porchetta 3 morotsgallerfärdig porchetta 4 i ugn färdig porchetta 5 ur ugnfärdig porchetta 6 skivadfärdig porchetta 7 middag

Serveringstips

»Palsternacksgratäng med tomat (GI röd)