Recept taggade med Griskött

Julkorv med rotmos

Kanske har du julkorv över sedan julbordet. Kanske har du fyndat fin julkorv på utförsäljning strax efter jul. Då har du grunden till en god och rejäl måltid. Rotfrukter är perfekt mat för en värmande måltid i vinterkylan.

Koka julkorv

Det är härligt när man kan unna sig en riktigt, riktigt god julkorv köpt i saluhallen. Det är lite att tänka på när man ska koka råkorv, men är du bara varsam får du en perfekt kokt korv. Julkorv är en klassiker på julbordet.

Julrevbensspjäll att frysa in

Till jul passar det bra att förkoka revbensspjällen i god tid och lägga dem i frysen. På julafton värmer du revbensspjällen i ugnen så att de får en vacker yta. Att skära spjällen i små rutor brukar vara uppskattat.

Ugnsstekt skinkstek med gräddsås

Steken behöver inte brynas, den får fin färg och yta i ugnen. Tillagningstiden kan variera, beroende på om du får tag i en rund, bullig stek eller en avlång. Ett tips är att köpa en lite större stek än vad som går åt.

Ugnsstekta tunna revbensspjäll, spare ribs

Det är både gott och trevligt att samlas runt bordet och gnaga på revbensspjäll. Passa på under hösten. I oktober och november, när slakten inför julskinkesäsongen är igång, brukar många butiker sälja styckningsdetaljer av gris till bra pris.