Recept taggade med Griskött

Revbensstek på danskt vis

Ribbesteg kallas den här styckningsdetaljen på danska. Då och då kan man stöta på den här trevliga steken i charkdisken hos välsorterade butiker även i Sverige. Den kallas revbesstek eller ribbestek. Här tillagar vi på danskt vis och serverar som söndagsstek.

Fylld paprika med tomatsås på ungerskt vis

Den här rätten blir allra bäst med små, ljusgröna paprikor som kallas paprika dolma. De brukar finnas i de flesta större livsmedelsbutiker. Hittar du dem, så passa på att laga den här rätten.

Surkåldolmar, töltött káposzta

Vem kan motstå en rätt som heter töltött káposzta? Inte jag! Töltött betyder fylld och káposzta betyder kål. I det ungerska köket tillagas kåldolmar av blad från hela surkålshuvuden. Surkål heter savanyú káposzta.

Salade Lyonnaise

I Lyon måste vi ju prova Salade Lyonnaise. När vi hittade en liten bouchon (liten restaurang med enkel men vällagad mat) som hette le Sol slog vi oss ner för att prova den här specialiteten. Det är lite pyssel med att förbereda alla ingredienser, så ta god tid på dig.

Stekt rimmat sidfläsk med löksås

Den här rätten räknas som en av de mest kända när det kommer till husmanskost. Det är ingen snabbmat, rimmat sidfläsk ska steka långsamt på medel till låg värme. Helst i en gjutjärnspanna. Lägg inte skivorna för tätt i pannan.