Recept taggade med Griskött

Värma färdiga kroppkakor

Det kan vara knepigt att få till hemlagade kroppkakor, och nu finns det så många jättegoda färdiga kroppkakor att köpa, så varför inte prova dem? Här får du tips om hur du värmer färdiga kroppkakor i vatten eller steker dem i panna.

Köttbullar i indisk kryddig tomatsås

Köttbullar i en härligt kryddig indisk tomatsås. Du kan göra de här köttbullarna på vilken färs du vill. Svensk blandfärs skulle skära sig lite i Indien, där den hinduiska befolkningen inte äter nötkött och den muslimska inte griskött.

Färdigköpt gyroskebab i pitatbröd

När jobbet tar all tid är det bekvämt att köpa färdigmat som bara är att värma. Den här gången blev det  färdigköpt gyroskebab från Schysst Käk, företaget som grundades av Sveriges Mästerkock 2014, Amir Kheirmand.

Tunnskivad kassler med äppelsalsa till buffé

Kassler är en uppskattad produkt med fin men ändå relativt neutral smak. Den passar utmärkt att servera på buffé. Här har vi gjort en frisk och fräsch salsa på svenska äpplen till köttet.

Fläskgulasch med stockholmare

Den här grytan gjorde jag första gången till en privat familjemiddag åt en av ledamöterna i KSLA. Jag utgick från Johan Jureskogs recept och ändrade lite för att det skulle passa i ’mitt’ kök.