Recept taggade med Griskött

Grillade tunna revbensspjäll, kamben

Spjällrängor eller kamben brukar den här styckningsdetaljen kallas i köttdisken. Du kan också hitta en produkt som heter baby back ribs, som även de är det samma som revbensspjäll, fast med annan styckning.

Görans fläskkarré till många

Den här rätten är en familjefavorit från vårt hemmakök. Den är inte tillkrånglad på något sätt, enkla och rena smaker, men så god att man vill äta den om och om igen. Jag lagar den i köket hos Kungl.

Skinkmacka med specialsallad

Specialsalladen lärde jag mig att göra i delikatessdisken på Tempo i Finspång. Jag tycker att den passar extra bra på skinkmacka. Och kosta gärna på dig riktigt fin helmuskelskinka ibland.

Revbensstek på danskt vis

Ribbesteg kallas den här styckningsdetaljen på danska. Då och då kan man stöta på den här trevliga steken i charkdisken hos välsorterade butiker även i Sverige. Den kallas revbesstek eller ribbestek. Här tillagar vi på danskt vis och serverar som söndagsstek.

Fylld paprika med tomatsås på ungerskt vis

Den här rätten blir allra bäst med små, ljusgröna paprikor som kallas paprika dolma. De brukar finnas i de flesta större livsmedelsbutiker. Hittar du dem, så passa på att laga den här rätten.