Recept taggade med Griskött

Fläskfilé Oscar II

Vi har nog alla hört talas om restaurangklassikern Kalvfilé Oscar. Med choronsås, sparris, hummer och tryffel. Vad gör man då, ifall man vill laga rätten, och man inte hittar rätt ingredienser i butik? Jo, man ersätter.

Gnocchi med bacon, lök och kryddpeppar

När jag var liten bodde jag på Öland om somrarna. Där lärde jag mig älska kroppkakor. Min kära gudmor var en hejare på att laga kroppkakor, men hon är inte i jordelivet längre. Återstår då att lagakroppkakor (kul, men tar massor av tid) eller köpa.

Gris i sötsyrlig gryta

Jättefräsch gryta med lite annorlunda smak på grund av att den innehåller kombinationen paprika, grapefrukt och ananas. Tomat och tomatpuré gör såsen simmig. Det är lite pyssel med den här grytan, men mycket kan göras i förväg.

Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av skånsk eller dansk typ. Min pastej kommer från Franzéns Charkuterier i Örsundsbro.

Julens skinkmacka

Bland det godaste som finns är nog den skinkmackan man gör kvällen för julafton, när julskinkan tas ur ugnen och ska provsmakas.