Recept taggade med Griskött

Grillat bröd med salami och brie

Salami och brie är två goda kamrater, som tillsammans med sallatsblad och tomat gör ett fantastiskt gott pålägg på en matig macka. Extra gott blir det om du droppar olivolja på brödet och grillar det (eller steker i panna).

Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

En riktig, äkta tunnbrödsrulle från korvkiosken innehåller förutom korv självklart potatisstomp och räksallad. Här får du även receptet på räksalladen. Använd gärna tunnbröd som är märkt ’sviktat’. Det är enklast att rulla.

Penne alla Norcina

Riktig, äkta Penne alla Norcina innehåller Karl Johan-svamp, tryffelkräm och vitt vin. ”Och lite, lite grädd’ ”, sa min vän Giovanni, som hade restaurang Piccolo Metro på Södermalm i Stockholm.

Pizza på libabröd

De stora, platta libabröden är toppen att ha i frysen. En härlig rätt som du kan laga av libabrödet är en god och snabblagad pizza. Självklart kan du lägga på en mängd olika fyllningar beroende på vad du har hemma.

Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av dansk typ. Baconet och champinjonerna ska stekas knapriga.