Recept taggade med Griskött

Färdigköpt gyroskebab i pitatbröd

När jobbet tar all tid är det bekvämt att köpa färdigmat som bara är att värma. Den här gången blev det  färdigköpt gyroskebab från Schysst Käk, företaget som grundades av Sveriges Mästerkock 2014, Amir Kheirmand.

Tunnskivad kassler med äppelsalsa till buffé

Kassler är en uppskattad produkt med fin men ändå relativt neutral smak. Den passar utmärkt att servera på buffé. Här har vi gjort en frisk och fräsch salsa på svenska äpplen till köttet.

Fläskgulasch med stockholmare

Den här grytan gjorde jag första gången till en privat familjemiddag åt en av ledamöterna i KSLA. Jag utgick från Johan Jureskogs recept och ändrade lite för att det skulle passa i ’mitt’ kök.

Fläskrulader

De här ruladerna är en av min mammas paradrätter. De är enkla att göra och smakar väldigt gott eftersom griskött passar så bra ihop med ingefära och senap. Kokt potatis passar fint till så att man kan mosa den i såsen.

Karréspjäll med grillsås och bakad potatis

Karréspjäll hittar vi då och då i köttdisken i livsmedelsbutiken, särskilt runt jul. Det är rent anatomiskt inte revbensspjäll, utan fläskkarré med ben som styckats för att kunna tillagas på samma sätt som revben. Det här receptet kräver lite pyssel och omsorg.