Knäckebröd

Sprött och gott är det hembakta knäckebrödet, som kan sparas flera månader på torrt ställe. 

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250º. Klä plåtarna med bakplåtspapper. Värm vattnet till 37º.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ner lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och rör ut jästen ordentligt.
  3. Blanda samman mjölsorter och salt. Blanda ner mjölet, lite i taget och arbeta till en smidig deg.
  4. Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma varje del till en längd och skär i 10 bitar vardera.
  5. Rulla varje degbit till en boll. Lägg varje boll mellan plastfolieark, mjöla och kavla med kruskavel ut till en tunn kaka, 15 cm i diameter.
  6. Lägg på plåt och grädda ca 5 minuter. Låt brödet kallna på galler.