Recept taggade med Mjöl

Grundrecept: Mördeg

Mördeg passar till mördegskakor, som skal till Mazariner och tarteletter. Du kan blanda mördegen med strösocker, då blir den knaprigare. Med florsocker blir den smuligare och sandigare men lättare att blanda till deg. Kan förberedas innan och förvaras i kylen.

Bröd på vassle

Om du låter yoghurt rinna av i kaffefilter för att göra tzatziki, eller om du låter gräddfil rinna av på samma sätt, får du vassle på köpet. Vasslen blir ett fint och proteinrikt degspad till bröd.

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.

Minipizzor till buffé

Små pizzor är ett trevligt inslag på buffén. Minipizzorna kan serveras hela eller skäras upp i halvor eller pyttesmå trekanter. De kan serveras varma, ljumma eller kalla. Se vår fyllning som ett förslag.

Bake off-bröd, rågbullar

Härliga frukostbröd som serveras helt nybakade. Gör i ordning bake off-bröden och förvara i frysen tills du behöver grädda dem. Jag gör 28 små bullar av degen, men du kan göra större bröd om du vill.  Anpassa i så fall gräddningstiden och lägg till några minuter.