Recept taggade med Mjöl

Tore Wretmans Nobisbröd

Den lilla mängden jäst och den långa jästiden ger nobisbrödet en hård och knaprig skorpa och ett poröst inre. Brödet serverades till Tore Wretmans gäster på Operakällaren i mitten av 1960-talet.

Rabarberkaka i portionsform

Gott och praktiskt att göra rabarberkaka i portionsform.

Åländskt svartbröd

Åländskt svartbröd serveras på Eckerölinjens båtar, och där smakade jag det första gången. Receptet fick jag med mig hem från en semester på Åland. Originalreceptet innehåller surmjölk eller kärnmjölk, som det kan vara svårt att få tag på i Sverige.

Rustik baguette, 4 st

Hembakad rustik baguette är populärt att servera till lunchsoppa på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. I köket har jag även särskilda baguette-plåtar där bröden jäser fint utan att förlora sin runda form, men det funkar fint att jäsa bröden på plåt.

Hallongrottor, små

De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstås med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.