Recept taggade med Mjöl

T’anta wawa, bröd till día de los muertos

I Anderna firar man Día de los muertos ungefär när vi firar vår Allhelgonahelg. Ett måste till firandet är ett speciellt bröd, t’anta wawa, som betyder bebis-bröd. Symboliken är livets gång, från födelse till död.

Mördegsrutor med citronkräm

Spröd mördeg och citronkräm skapar den här goda kakan.

Skrädmjölspannkaka

Pannkaka på skrädmjöl får en alldeles speciell och väldigt god smak. De blir också aningen tjockare än pannkakor gjorda på enbart vetemjöl. Namnet kommer från verbet skräda, alltså rosta och skala havren innan del mals till mjöl.

Ravioli med citronfyllning, hasselnötter och brynt smör

Janne och Åsa Slobodnik, som står för den här rätten, driver Hemma på Klev Bed&Breakfast i Mårdaklev. Där använder de många spännande produkter från närbelägna producenter i köket. Färskosten i fyllningen kommer från Skrea Ost.

Baguette med vete och råg, 3 st

Den här baguetten serverar jag på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den passar väldigt bra att servera till soppa, sallad eller på buffé. Den kan skäras upp på klassiskt portionsvis, eller i sneda skivor.