Recept taggade med Vetemjöl

Grundrecept: Crêpes

Crêpes är flortunna pannkakor, ofta serverade med någon typ av fyllning. Goda fyllningar är till exempel en stuvning med räkor eller svamp. Till förrätt räcker en crêpe per person, men till supé kan det vara bra att beräkna två var.

Rabarberkaka i portionsform

Gott och praktiskt att göra rabarberkaka i portionsform.

Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos

Om du besöker Åland är det en rätt du bara måste smaka på, och det är Ålandspannkaka. Traditionellt gräddas den i rund ugnsform (eller gjutjärnspanna) så att du får serveringsportioner i form av tårtbitar.

Åländskt svartbröd

Åländskt svartbröd serveras på Eckerölinjens båtar, och där smakade jag det första gången. Receptet ficka jag med mig hem från en semester på Åland. Originalreceptet innehåller surmjölk eller kärnmjölk, som det kan vara svårt att få tag på i Sverige.

Hallongrottor, små

De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstås med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.