Recept taggade med Vetemjöl

Bärpaj med smultäckte till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.

Stuvade färska bondbönor

Åh, så härlig säsongen är när vi kan få färska bondbönor! De går fint att bara koka och äta som de är, men prova gärna att stuva bönorna som tillbehör till rökta produkter som fisk och kött. Då får du både tillbehör och sås i ett.

Bröd på vassle

Om du låter yoghurt rinna av i kaffefilter för att göra tzatziki, eller om du låter gräddfil rinna av på samma sätt, får du vassle på köpet. Vasslen blir ett fint och proteinrikt degspad till bröd.

Rabarber med färskostkräm och kaksmul

Det här är en dessert som absolut ska lagas av den första, späda rabarbern för året. Egentligen skulle den (rent smakmässigt) ha kunnat vara en american cheesecake, men en sorts fuskvariant.

Pankopanerad rödstrimmafilé

Rödstrimman passar alldeles utmärkt att panera och fritera. Gott till är kokt potatis, grönsaker och remouladsås. Rödstrimmafilé säljs i förpackningar om ca 250 g.