Recept taggade med Vetemjöl

Pankopanerad abborrfilé med fish’n chips-tillbehör

Fish’n chips i alla ära, men jag tycker att pankopanering slår frityrsmet när det kommer till såväl smak som krispighet. Här har vi panerat abborrfilé och serverar den med klassiska fish’n chips-tillbehör.

Portionspajer med smultäcke

Det är trevligt och vackert att servera paj som små portioner till dessert eller fika. Praktiskt också om man vill beräkna portionerna noga och om man skulle få paj över. Bara att spara formen, och man är säker på att ingen har petat i den.

Rulltårta

Vad vore ett riktigt kafferep utan rulltårta? Det här är en av de enklaste kaffebröd du kan ge dig på att baka. Knepen med ljummen sylt och att rulla rulltårtan i baklåtspapper hjälper dig att lyckas.

Piccata milanese

Piccata paneras i ägg, mjöl och ost. Du kan använda fläskschnitzel i stället för kalv, eller varför inte innanlår av lamm? Klassiska tillbehör är tomatsås och grönsaker.

Annas nöttårta

Den här nöttårtan innehåller i originalreceptet endast hasselnötter, men jag gör den gärna efter jul för att ta vara på överblivna julnötter. Börja i tid – degen ska vila en timme i kyl.