Recept taggade med Vetemjöl

Hallongrottor, små

De här hallongrottorna är både mjuka och lite spröda i texturen. Godast blir de förstås med din egen, hemkokta hallonsylt. Klassiska kakor som passar lika bra till ett glas saft som till kaffe och te.

Quiche, fransk paj med äggstanning och ost

Att göra en quiche enligt konstens alla regler är ett helt litet projekt. Min rekommendation är att du gör pajdegen och bakar pajskalet dagen före servering. Sedan är det bara att fylla pajskalet och baka quichen i ugnen dagen därpå.

Kardemummabullar, 20 st

Gillar du smör, socker och kardemumma är det här verkligen bullarna för dig! När jag var liten och bodde i Finspång hade vi ett kondis som hette Åbergs och de bakade de godaste kardemummabullarna jag ätit.

Liten sockerkaka på aquafaba och havredryck

Det här blir en liten, docksöt sockerkaka som jag bakar i en liten form. Anledningen till det är att det oftast inte är så många som äter helt veganskt i de sällskap jag serverar till på Kungl.

Daimsnitt

Mitt emellan kakor och godis är de här härliga, mjuksega snittarna med smak av daim. Ni vet att baka inte är min bästa gren, men snitt klarar jag av. Originalreceptet kommer från Jennys Matblogg, har gått via dottern och barnbarnen till mitt kök.