Marinerade grillade paprikafiléer

När vi var i Tel Aviv 2018 fick vi marinerade paprikafiléer till frukost varje morgon. Det var verkligen jättegott, passade till alla andra goda grönsaksrätter men även att lägga på macka eller ihop med ägg och bacon.
Receptet är tänkt att räcka som tillbehör på en buffé med flera andra rätter. Det går utmärkt att dubblera.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250° och grill. Smörj en plåt med lite olja.
  2. Dela paprikorna, kärna ur och skär dem i några mindre bitar.  Lägg bitarna på plåten med skalet upp och droppa lite olja ovanpå.
  3. Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i 5-7 minuter.
  4. Lägg över paprikorna i en plastpåse i kylen i ca 30 minuter. Dra sedan loss skalen och skär paprikabitarna i strimlor.
  5. Marinad: Dela chilifrukten på längden, skrapa ut kärnorna och strimla fruktköttet fint. Skala vitlöksklyftan och skär den i tunna skivor. Lägg chili och vitlök i en liten skål och häll på olivolja och citronsaft.
  6. Lägg ut paprikafiléerna på ett serveringsfat och häll över marinaden. Lägg över plastfolie eller bivaxduk och ställ svalt till servering.
  7. Servering: Strö över blad av färsk oregano och/eller kapris. Servera genast.