Recept taggade med Grönsaker

Vitkålssallad för tre dagar

Ibland lurar jag mig själv lite och gör en stor sats vitkålssallad som räcker till tre dagar. Då blir det enkelt och snabbt att bara ta fram färdig sallad och bara lägga till smaksättning dag 2 och tre. Dag 1 serverar du den som den är.

Specialsallad från Tempo

Specialsalladen var en storsäljare i delikatessdisken på Tempo i Finspång där jag jobbade extra under gymnasiet. Den är god som tillbehör till kall kyckling eller kallskuret kött. Så här gör du en sallad som liknar den vi gjorde på Tempo.

Alkoholfritt: Mother Mary

Den här alkoholfria drinken hittade jag på till Mors Dag. Den är en variant på Virgin Mary, men jag tyckte att mother Mary passar bättre på mors egen dag. Den passar fint att servera mor både till frukost, lunch, brunch och drink före middagen.

Grekisk sallad till många

Den här matiga lunchsalladen var en riktig favorit på Tilias sommarläger. Den kan serveras som ensamrätt eller kompletteras med souvlaki-spett eller något annat. Grekiskt bröd och tzatziki är gott till.

Rödkål på lila spetskål

Färsk och fin lila spetskål har jag fått en del av i min grönsakslåda som jag beställer från Årstiderna. Förutom att den har vacker färg är den väldigt spröd och härlig och passar bäst rå, som den är.