Recept taggade med Grönsaker

Grönsaksbuljong

Så hör kokar du din egen grönsaksbuljong. Jag brukar koka buljong på purjolöksblast, änden på morötter och palsternacka samt persiljestjälkar som jag plockat bladen av.

Svartrötter med brysselkål

Svartrötter och brysselkål i alla enkelhet, men SÅ gott! Det här receptet fick jag av underbart kreativa Gittan på restaurang Gittan & Pål en gång i tiden.

Ängamat

Ängamat ger sådan känsla av sommar och semester med alla de fina sommarprimörerna samlade i en enda soppa. Den här soppan är mild och len och brukar bli populär om det finns barn med runt bordet.

Sallad på broccolistjälkar och morot

Ibland när jag bara har använt buketterna på broccolin, och stjälken som är kvar är krispig och mjäll, får den bli ingrediens i en sallad. Här har jag gjort strimlor av broccolistjälk och strimlor av morot.

Tomatsallad på Peckas körsbärstomater

En tomatsallad med dressing på honung, rapsolja och pepparrot serverade Fredrik Eriksson till sin röding anrättad på norrländskt vis.