Recept taggade med Grönsaker

Små skålar med tillbehör till buffén

Ett trevligt inslag på buffébordet är små skålar med vackra och goda tillbehör. Här kommer några förslag på grönsaker som är perfekta för buffébordet.

Örthack

Ett trevligt örthack att strö över grytor eller på grillat kött. Örthacket är som en torr version av gremolata, utan olja och citronsaft. Receptet kommer från Johan Jureskog, som serverar det till sin fläskgulasch.

Pasta: Vongoloni med broccolirybs, spenat och tomat

Broccolirybs (cime di rapa på italienska) serveras traditionellt med orichiette-pasta, men den kan vara lite svår att få tag i när man handlar i svenska livsmedelsbutiker. Återstår då att göra pastan själv, eller byta ut. Jag provade med vongoloni, och det funkade fint.

Grillad hjärtsallat, ostronskivling och bacon

Hjärtsallat är krispig och har en fin beska. Den passar utmärkt att grilla och servera varm. Här har vi låtit den få sällskap av knaperstekt bacon och ostronskivling. Om du inte har tillgång till en grillpanna kan du naturligtvis steka även hjärtsallaten.

Sallad på lila spetskål med mango och chili

I min grönsakslåda från Årstiderna hittar jag ibland lila spetskål. Den är extra trevlig med sin fina färg, men naturligtvis kan du rent smakmässigt göra den här salladen på vanlig spetskål eller på färsk och mjäll vitkål.