Recept taggade med Grönsaker

Jessicas haricots med caesardressing

Djupfrysta haricots verts (späda brytbönor) är en alldeles utmärkt grönsak, särskilt på våren, när det är ont om färska grönsaker som producerats i Sverige. Den här idén, att vända bönorna i caesardressing, kommer från Jessica Frej.

Herrgårdsgrönsaker

Blandningen av kokta morötter, kokta blomkålsbuketter och bönor av någon sort brukar kallas herrgårds grönsaker.

Primörtomatsallad, till många

Den här salladen, som tack vare körveln passar extra bra till fisk, ska göras på solvarma svenska primörtomater. Vårlök och gräslök sätter sting och vattenkrassen ger krispighet till salladen.

Grönkålssoppa

Den här soppan är en perfekt förrätt en kulen vinterdag. Har du rester från julbordet som skinkspad och grönkål i frysen är det utmärkt sätt att ta tillvara de ingredienserna.  Fläskbuljong från rimmad fläsklägg passar också utmärkt i den här soppan.

Liten julkrans-sallad

En sallad i form av en julkrans kan vara trevlig att ställa fram på julbordet. Den här är den absolut enklaste av dem alla, gjord av rucolablad, små körsbärstomater och minimozzarella. Allra enklast med färdigsköljda rucolablad.