Påsktårta med mangomousse

En härligt gul påsktårta, som kan förberedas och sedan bara dekoreras i sista stund.

Gör så här

 1. Värm ugnen till 200°. Klä formen med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint.
 2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner mandelmassan och mandelmjölet.
 3. Bre ut smeten i formen, ställ in den mitt i ugnen och baka 10-15 minuter.
 4. Ta ut formen och låt bottnen svalna i formen. Lossa sidan på formen och ta ut tårtbottnen. Diska formen och lägg sedan tillbaka bottnen i formen igen.
 5. Mangomousse: Skär fyra snitt längs med mangon och dra av skalet. Skär loss fruktköttet och mixa det tillsammans med florsocker och lime till en jämn puré.
 6. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Lägg över gelatinet i en liten kastrull utan att krama ut vattnet. Värm försiktigt på låg värme.
 7. Ta av från värmen och rör ner ett par matskedar mangopuré i gelatinet. Vänd sedan ner blandningen i mangopurén.
 8. Vispa grädden och vänd ner den i purén. Häll purén över tårtbottnen och skaka på formen så att den fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie och kyl ca 6 timmar.
 9. Mandelmassekycklingar: Färga mandelmassan med hushållsfärg och forma kycklníngar.
 10. Lägg grön mandelmassa i bottnen av äggskalen och tryck fast kycklingarna. Förvara dem i en burk med lock, så att de inte torkar ut. Så här långt kan tårtan förberedas.
 11. Servering: Vispa grädden och fyll i spritspåsen. Spritsa små rosor runt kanten på tårtan. Placera ett ägg i varje ros. Ställ äggskalen med kycklingarna mitt på tårtan.

Tips
Dekorera tårtan efter din egen bästa idé.

springform bakplåtspappermandelmassa ägg mandlar riven mandelmassavispade äggvitormandelmassa vänd ner äggvitamandelmassebotten i springformmango mousse ingredienserskala mango 1skala mango 2grädde i mangopurémangomousse på tårtbottenx grön gul röd hushållsfärg mandelmassax mandelmassa kycklingar tårtdekorationpåsktårta mangomousseFreja med påsktårta mangomoussepåsktårta mangomousse tårtbit