Recept taggade med Nötter och frön

Brända mandlar

Brända mandlar eller kanderade mandlar brukar vara ett typiskt julgodis. Servera dem som glöggtilltugg eller på julaftonens gottebord.

Annas nöttårta

Den här nöttårtan innehåller i originalreceptet endast hasselnötter, men jag gör den gärna efter jul för att ta vara på överblivna julnötter. Börja i tid – degen ska vila en timme i kyl.

Gratinerade endiver med mandelgrädde

Endivernas lite beska smak får sällskap med gräddens söta och mandelns milda. Endive au gratin är en fransk klassiker.

Chokladmandlar med mjölkchoklad

Ett recept från surdegsbagaren Sebasiten Boudet och hans fina bakbok xx. Jag var en av dem som blev inbjuden att provbaka några av recepten. Sebastien använder cassonadesocker i sitt recept, alltså strösocker av råsocker.

Ulrikas müsli

Det här är mer som en skiss till hur du gör din egen müsli. Receptet fick jag av Ulrika Davidsson när hon höll pressträff för sin bok Kickstart med Ulrika i januari 2014. Mängderna är ungefärliga.