Recept i kategorin Sött bak

Mazarinrutor

En mazarinkaka som skärs i små rutor, lagom stora som kaffegodis. Perfekt för den som inte gillar choklad.

Kladdkaka på kakao

‘Det här är världens bästa och godaste kladdkaka’ sa Malin, som lärde mig att baka den. Kakan ska stelna i kylen 1 timme, så ta med det i planeringen.

Grundrecept: Mördeg

Mördeg passar till mördegskakor, som skal till Mazariner och tarteletter. Du kan blanda mördegen med strösocker, då blir den knaprigare. Med florsocker blir den smuligare och sandigare men lättare att blanda till deg. Kan förberedas innan och förvaras i kylen.

Smörkräm till tårtor och kakor

Smörkräm är både god och dekorativ. Den används till exempel i tårta, rulltårta eller som topping på bakelser. Receptet räcker till två lager i en tårta eller ca 45 sockerkaksrutor (1 GN/1-bleck).

New York cheesecake

En äkta New York cheesecake bakas i ugn och har två olika lager fyllning. Det är ganska många moment och en hel del pyssel, så ta god tid på dig när du ska baka.