Recept taggade med ägg

Räkmacka

De flesta säger Räkmacka, men det finns fortfarande caféer och konditorier som skriver Räksmörgås på menyn. En riktigt härlig räkmacka är perfekt som lunch eller kvällsmål.

Fish’n chips

Brittisk favorit, friterad fisk i frasigt hölje med chips (alltså klassiska pommes frites), tartarsås och mushy peas, puré på gröna ärter. Jag tycker att purén blir allra bäst på burkärter, men djupfrysta funkar fint.

Lilla julbaket

Lilla julbaket passar det lilla hushållet. Ofta ger recept på saffransdeg eller liknande helt enkelt för mycket för det lilla hushållet. Därför har vi gjort ett förslag på hur du kan göra lite mindre degar och få ut en mindre mängd till julbaket.

Ischoklad

Det här är klassiskt julgodis. Förr lagade man ischoklad av kokosfett och blockchoklad. Jag gör min på riktigt bra choklad och smör. Så testa gärna det här receptet.

Huevos rancheros

Ägg serverade som på ranchen. Säkert stod sig boskapsskötarna fram till lunch på den här kraftiga frukosten. Bröden steks för att de inte ska bli kladdiga när man lägger på ägg och tomatsås. Om du så vill lagar du först tomatsåsen.