Recept taggade med ägg

Köttbullar på Tore Wretmans vis

Tore Wretmans köttbullar är välkända. Det var de här köttbullarna som Tore Wretman presenterade för en samling prominenta internationella gäster på en mottagning på Sveriges Ambassad i New York och sa “This is Swedish meatballs!”.

Grundrecept: Crêpes

Crêpes är flortunna pannkakor, ofta serverade med någon typ av fyllning. Goda fyllningar är till exempel en stuvning med räkor eller svamp. Till förrätt räcker en crêpe per person, men till supé kan det vara bra att beräkna två var.

Rabarberkaka i portionsform

Gott och praktiskt att göra rabarberkaka i portionsform.

Quiche, fransk paj med äggstanning och ost

Att göra en quiche enligt konstens alla regler är ett helt litet projekt. Min rekommendation är att du gör pajdegen och bakar pajskalet dagen före servering. Sedan är det bara att fylla pajskalet och baka quichen i ugnen dagen därpå.

Skarpsås, klassisk

Skarpsås är verkligen en riktig, gammaldags svensk klassiker. Den är väldigt god till klassikern inkokt lax, men också till primörpotatis och andra vårprimörer. Skarpsås går fint ihop med vanlig kokt lax och alla sorters rökt fisk.