Recept taggade med ägg

Mettes gravlaxsallad med saffransdressing

Mette och Ulf är kära vänner till mig från det stora landet i väster. De driver förlagsverksamhet i New York och ger bland annat ut den största Amerika-Svenska nyhetstidningen, Nordstjernan (där jag med verkade som matskribent under 2000-talet).

Sockerkaksrutor med fullkorn

De här mjuka kakorna är populära bland gästerna på Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA. Därför var det självklart att just receptet på sockerkaksrutorna var något av det första jag valde ut till projektet ’Fullkorn i allt’.

Sockerkaksrutor med fullkorn, glutenfria och laktosfria

Sockerkaksrutor är en av våra mest populära kakor till eftermiddagskaffet på Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA. Det här receptet är på en jättegod bas-sockerkaka, som är gluten- och laktosfri.

Potatisfat till buffé

Det ser trevligt ut att servera potatis, ägg och kryddgrönt på ett stort fat. Tanken är att man ska äta den här rätten ihop med olika sillinläggningar. Receptet går fint att dubblera.

Kanapé med svärmorsröra

Svärmorsröra var en av restaurang Havs paradrätter. Hav låg i Hötorgshallen och var ett av mina vattenhål när det begav sig. Nu är jag så glad att jag har receptet på deras underbara svärmorsröra och kan lägga den på kanapéer eller toast.