Recept taggade med ägg

Brax och laxfärspaté, till många

Braxenfärs är en ny, trevlig råvara som finns för storkök. En kartong är på 5 kg färs, förpackad i två 2 ½-kilos förpackningar. En förpackning räcker lagom till 20 personer. I det här receptet lägger vi till 800 g laxfärs, så det räcker lagom till 25.

Braxenfärsqueneller med vitvins- och citronsås, till många

Braxenfärsen för storkök kommer i paket om 2 ½ kg, så mina braxenfärsrecept är avpassade för en förpackning. Jag kokar mina queneller i min förträffliga konvektionsugn med ångfunktion. Små mängder queneller kan sjudas i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Små frallor med vallmofrön

Jättegoda, frasiga frallor i lite mindre storlek än den klassiska frallan.

Pölsa, värma färdigköpt

Den stora frågan är: Värma pölsa i kastrull eller stekpanna? Jag tycker att en mindre mängd (1-2 portioner) fungerar fint att värma i kastrull i en bottenskyla vatten. Tre portioner och fler värmer jag under lock i en non stick-panna, också den med lite vatten i botten.

New York cheesecake

En äkta New York cheesecake bakas i ugn och har två olika lager fyllning. Det är ganska många moment och en hel del pyssel, så ta god tid på dig när du ska baka.